Ministarstvo finansija: Sutra počinje isplata penzija u Srpskoj

Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava javnost, komercijalne banke u Republici Srpskoj i JP „Pošte Srpske“ a.d. Banjaluka da će sutra, 9. aprila, doznačiti 95 miliona KM neophodnih za isplatu martovskih penzija u Republici Srpskoj, kao i za korisnike penzija van Republike Srpske.

S ciljem olakšavanja isplate penzija i drugih primanja za vrijeme trajanja vanrednog stanja uzrokovanog aktuelnom pandemijom koronavirusa, korisnicima prava je omogućeno da se podizanje novčanih sredstava sa bankovnog računa obave uz jednokratnu punomoć lica od povjerenja ili ličnim odlaskom u banku koja je dužna organizovati radno vrijeme kada je licima starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje.

Ministarstvo finansija Republike Srpske je na svojoj internet stranici objavilo instrukciju o načinu privremene isplate penzija, invalidnina, socijalnih davanja i sličnih primanja sa bankovnih računa za lica sa navršenih 65 i više godina života koja su pod trenutnom zabranom i/ili ograničenjem kretanja na teritoriji Republike Srpske zbog sprječavanja širenja virusa korona, kao i obrazac punomoći. – OVDJE

Izvor: srpskacafe.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.