Kako platiti kaznu kad napravite prekršaj u Crnoj Gori

Strani državljani u Crnoj Gori, u slučaju saobraćajnog prekršaja, kaznu mogu platiti samo putem kartičnog plaćanja na licu mjesta.

Kazna za ovaj prekršaj iznosi 90 evra, potvrdio je čitalac portala Glasa Srpske koji je nedavno platio kaznu zbog korišćenja mobilnog telefona u vožnji.

Ukoliko osoba koja je napravila prekršaj nema platnu karticu kod sebe, policija mu privremeno oduzima ličnu kartu. Nakon što plati kaznu, dužan je donijeti priznanicu u policijsku stanicu da bi preuzeo svoju ličnu kartu.

Čitalac je naveo da je proces brz i efikasan ukoliko ima kod sebe platnu karticu, ali ako nema ističe da se dan odmora prtetvori u višesatno čekanje u redovima. 

Takođe, kaže da bi bilo korisno da su turisti i strani državljani bolje informisani o ovim procedurama. 

– Nisam znao da se kazne mogu platiti samo karticom, što mi je stvorilo dodatne neprijatnosti. Od čekanja u redu u baci, zatim odlazak u Policiju, čekanje, rekao je on.

Ova pravila uvedena su radi efikasnijeg sprovođenja zakona i smanjenja administrativnih troškova. 

Turistima i stranim državljanima savjetuje se da uvijek imaju platnu karticu pri ruci da bi izbjegli nepotrebne komplikacije u slučaju saobraćajnih prekršaja, prenosi Glas Srpske.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.