Petrovo-Doboj: Visoka temperatura prekinula željeznički saobraćaj

Zbog izuzetno visokih temperatura koje su pogodile i Republiku Srpsku, juče u popodnevnim časovima na dijelu pruge Doboj – Petrovo Novo, između službenih tačaka Doboj – Sočkovac došlo je do deformacije saobraćajnice.

Željeznički saobraćaj je privremeno prekinut, a za svoje putnike Željeznice Republike Srpske obezbijedile su autobuski prevoz na relaciji Sočkovac – Doboj.

Nadležne službe Željeznica Republike Srpske su na terenu, prate stanje i pripremaju radove neophodne za saniranje deformiteta pruge.

Nije neuobičajeno da se željeznička infrastruktura tokom ljeta i visokih temperatura suočila s fenomenom poznatom kao „sunčeve krivine“, što ukazuje na deformacije pruge uzrokovane visokim temperaturama, zbog fizičkog zakona kada se tijela šire po vrućini.

Željeznice Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere kako bi se očuvala bezbjednost željezničkog saobraćaja u uslovima visokih ljetnih temperatura.

Željeznice Republike Srpske se zahvaljuju svim svojim korisnicima na strpljenju i razumijevanju tokom aktivnosti na uklanjanju deformiteta na pruzi, navode iz ŽRS.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.