„Frukta trejd“ kupio imovinu „Unisa“ za 27 miliona KM

DERVENTA – Kompanija „Frukta trejd“ kupila je imovinu nekadašnje fabrike cijevi „Unis“ za 27 miliona maraka, potvrdio je „Glasu Srpske“ vlasnik tog trgovačkog lanca Duško Reljić.

– Licitacija je protekla fer i korektno. O daljim koracima odlučivaćemo u narednom periodu  – rekao je Reljić.

„Frukta trejd“ je ranije kupovinom potraživanja postao jedan od najvećih povjerilaca u „Unisu“ o čemu je ranije pisao „Glas“. Reljić je tada kazao da to preduzeće ne kupuje ništa a da pri tome nema ozbiljne namjere.

Stečajni upravnik „Unisa“ Lazo Đurđević rekao je „Glasu“ da su se na današnjem usmenom nadmetanju za imovinu „Unisa“ pojavila četiri kupca i naglasio da je najpovoljnija ponuda „Frukta trejda“.

– Oni sada imaju rok od 30 dana da uplate iznos koji su ponudili. Dok ne bude uplaćeno ništa nije gotovo – rekao je Đurđević.

On je podsjetio da je na današnjoj, drugoj licitaciji imovina nekadašnjeg privrednog giganta bila ponuđena za 13,5 miliona KM.

Reklame, knjigovodestvo, Marketing Doboj - GraniceDoboja,info
https://granicedoboja.info/marketing/

Iako je proteklih dana u Derventi boravio šeik Talib bin Sakr al Kašimi, te je i obišao „Unis“ i navodno bio zainteresovan za kupovinu imovine nekadašnje fabrike cijevi, Đurđević je rekao da se šeik danas nije pojavio i nije dao ponudu za kupovinu imovine „Unisa“.

– „Frukta trejd“ je ponudila 27,2 miliona KM, dok je na drugom mjestu ponuda firme „Feromaster“ u iznosu 27,15 miliona maraka. To su dva najpovoljnija ponuđača – istakao je Đurđević.

Problemi u “Unisu” trajali su godinama. Kroz plan finansijskog i operativnog restrukturiranja Fabrike cijevi, koji je usvojen 2017. godine, trebalo je da dugovanja budu izmirena u narednih deset godina, ali ga uprava preduzeća od početka nije poštovala pa je u veoma kratkom roku propao. Stečaj u tom propalom preduzeću otvoren je 17. decembra 2019. godine.

Izvor: glassrpske.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.