(Foto) Lopovska posla u Doboju: Ne zna se da li je šljunak ili zelena površina?!

Na komadu zemlje u centru Doboja, koje ni po nazivu ulice nije eksplicitno definisano, jedni kažu da je ulica Svetog Save, drugi Nikole Pašića, jutros se desila zanimljivost, a u lopovskim poslovima vidimo da je sve moguće, očekivano i dozvoljeno.

Naime, prije oko dvije godine, na mjestu gdje su fotografijom prikazana parkirana vozila, nalazila se zelena površina ograničena metalnim stubićima. Po izjavi Dobojlija koji stanuju u blizini predmetnog komada zemlje, iz nepoznatih pobuda, po nepoznatom nalogu, nepoznato preduzeće je na istu zelenu površinu istovarilo kamion čvrstog materijala, vjerovatno iz razloga da napravi ilegalan parking, a ne da očuva tu postojeću zelenu površinu.

Nemamo informaciju da je zbog ovog djela neko kažnjen! Takođe, metalni stubići su nestali. Na istu površinu, bez ikakvih sankcija, stanari naselja su na ovu čvrstu površinu parkirali svoje automobile, u periodu oko dvije godine.

Komunalnoj policiji je baš jutros proradila zelena savjest i odlučili su da svim parkiranim automobilima na vjetrobran zakače kazne.

Postavljamo više logičnih pitanja:

  • Na osnovu kojih činjenica se površina sa čvrstim materijalom smatra zelenom površinom?
  • Zašto niste kaznili onoga ko je ovu zelenu površinu posuo čvrstim materijalom, tako uništio zelenu površinu i uklonio stubiće?
  • Dokle ćete magarčiti ljude i nešto što evidentno nema veze sa zelenom površinom nazivati krivim imenom?

Napominjemo da je Komunalna policija i ranije u ovom naselju kažnjavala bez ikakvog uporišta u propisima, o čemu smo ranije pisali.

Niko nije protiv zelene površine i urednog grada, ali mora postojati neki red, neki znak koji nešto pokazuje da je svakom vozaču potpuno jasno gdje smije, a gdje ne smije parkirati vozilo, neki propisi koji nešto određuju, jer na osnovu ovakvih izleta Komunalne policije, više niko nigdje u Doboju nije siguran da li će ga dočekati bijeli komunalni papir.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.