DRAMA U TEŠNJU: Pijan držao nož u ruci i prijetio “Zaklat ću vas kao kurban”

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 04.05.2022. godine, podiglo je optužnicu protiv Ćorić Almira zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183 stav 2. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 11.05.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Tešnju, piše 072info.com.

DETALJI OPTUŽNICE TUŽILAŠTVA ZDK

Na osnovu člana 45 stav 2 tačka i) i člana 241 stav 1 Zakona o krivičnom postupku F BiH, podižemo optužnicu protiv ĆORIĆ ALMIRA, rođen 1982. godine u Tešnju, što je:

dana 06.02.2022. godine, oko 18,00 sati, na lokalnom putu u mjestu Orašje Planje, općina Tešanj, dok se nalazio u alkoholisanom stanju, ugrozio sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na njihov život i tijelo na način da je držeći u jednoj ruci drveni štap, a u drugoj nož sa oštricom na preklapanje prišao M. A., M. S. i H. K. koji su se tu bili nalazili, te im tom prilikom bez ikakvog povoda i razloga pojedinačno i u više navrata zaprijetio riječima da će ih ubiti i zaklati kao kurban nožem kojeg je držao u ruci, mašući pri tome drvenim štapom u njihovom pravcu pri čemu im je psovao i majku, koje prijetnje i drsko ponašanje su kod imenovanih izazvale osjećaj straha, uznemirenosti i nespokoja, čime je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 183 stav 2 KZ F BiH.

Svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Izvor: 072info.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.