Dodik: Uvesti dodatno obezbjeđenje; Zabraniti telefone u školama (VIDEO)

U narednom periodu nastojaćemo da realizujemo niz mjera koje će pomoći u bezbjednosti maloljetnika u školama, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Vlade povodom jučerašnje tragedije u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“.

– Vaspitati dijete nije samo stvar škole. Škola ga usmjerava, obrazuje. Olako smo prihvatili vrijednosti koje dolaze sa Zapada, a te vrijednosti ne odražavaju naše društvo u cijelini. Naše mjere daju rezultate i one su dobre, ali ne do kraja – istako je Dodik.

https://www.youtube.com/live/VZbFiCzTlDg?feature=share

Kaže da će veoma brzo uvesti zabranu nošenja telefona u škole.

– Nema tu ljutnje roditelja, ili bilo koga. Prosvjetni radnici rade težak posao i mi ih moramo podržati. Oni moraju biti veoma cijenjeni u društvu. Autoritet nastavnika, učitelja moramo da vratimo na nivo drugog roditelja. Najveći uspjeh svakog roditelja jeste kada iza sebe ostavi cijenjenog člana društva, a ne delinkventa – naveo je Dodik.

Kako on navodi, na vanrednoj sjednici razgovarano je o narednim koracima, da bi mogući tragičan događaj spriječili na našoj teritoriji.

– Povodom nažalost, ovog događaja, razgovarali smo šta možemo učiniti, to je dodatno obezbjeđenje školskih objekata. Mi smo razvili sistem kontrole u okviru obrazovnih institucija. Јednako tako, u narednih godinu dana svaka škola koja nema ogradu, biće ograđena – ističe Dodik.

Kaže, nove mjere će uskoro biti uvedene, prenosi rtrs.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.