Doboj: Vozaču tri godine zatvora zbog nesreće u kojoj je poginuo mladi fudbaler

DOBOJ – Dalibor P. (43) iz Doboja osuđen je u Okružnom sudu tog grada na tri godine zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov sugrađanin i fudbaler Pavle N. (32), a povrijeđeni saputnici Alen S. (45) i Dalibor M. (46) svi iz Doboja.

Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice između optuženog i dobojskog tužilaštva koji je Okružni sud u Doboju prihvatio.

Osim zatvorske kazne vozaču je izrečena i bezbjednosna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od dvije godine.

Ova kazna će se početi izvršavati nakon pravosnažnosti presude, a vrijeme koje optuženi bude proveo u zatvoru neće biti uračunato u nju.

Prema presudi, Dalibor P. je 19. septembra prošle godine oko 22.50 časova sletio “škodom” sa magistralnog puta u mjestu Božinci Donji kod Doboja.

Nakon slijetanja automobil se isprevrtao. Nastradali Pavle N. je ispao iz auta i zadobio teške povrede vitalnih organa i preminuo je usljed unutrašnjeg krvarenja. Osuđeni vozač “škode” bio je pod dejstvom alkohola.

Okružni sud u Doboju je sve oštećene uputio da imovinsko pravni zahtjev i nadoknadu štete od optuženog traže kroz parnični postupak, piše Glas Srpske.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.