Doboj: Prevarene kategorije ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca

U inbox smo dobili poruke prevarenih Dobojlija iz kategorije ratnih vojniih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske, kojima je prema ljekarskim nalazima neophodno banjsko liječenje.

Naime, oni tvrde da su bili na spisku za ovogodišnje banjsko liječenje, ali im je bez ikakvog obavještenja onemogućen odlazak u banju.

Kako kažu, prijavili su se u martu 2022. godine, od kojih je 35 bilo iznad crte, tj. 35 onih koji su planirani za desetodnevni medicinski tretman u Banji Vrućica u toku 2022. godine. Nakon prijave formirali su listu, kada im je naznačeno da će ih obavijestiti o terminu banjskog liječenja.

Međutim, to se nije desilo.

Do danas nisu dobili nikakvo obavještenje, pa su se raspitivali u Gradskoj boračkoj organizaciji Doboj, gdje im je usmeno rečeno da je stvar završena, te da je na banjsko liječenje otišlo njih 15, a za ostalih 20, Grad Doboj nema finansijskih sredstava. Takođe, rečeno im je da je u banju otišlo prvih 15 sa spiska, što oštećeni demantuju, jer pouzdano znaju da je u banju otišlo par osoba koji su po spisku zauzimali redne brojeve preko 25.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.