Privrednik iz Dervente osumnjičen za nelegalnu eksploataciju šljunka u Doboju, budžet Srpske oštećen za 150.000 KM

DOBOJ – Protiv jednog pravnog lica iz Dervente i ogovornog lica podnesen je izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je vađenjem šljunka i njegovom prodajom, kao i prodajom betona ostvarilo protivpravnu imovinsku korist od 2,8 miliona KM, a budžet grada Doboja i Republike Srpske oštetilo za 150.000 KM.

-Za odgovorno lice u navedenom pravnom licu postoji osnov sumnje da je od maja 2017. godine do marta 2021. godine, u namjeri da privrednom društvu pribavi protivpravnu imovinsku korist, bez dobijanja odobrenja nadležnih institucija obavljalo privrednu djelatnost iskopa i vađenja prirodnog šljunka sa više parcela uz vodotok rijeke Bosne na području grada Doboja, te prodaje prirodnog šljunka i pijeska, kao i proizvodnju i prodaju betona -saopšteno je iz Policijske uprave Doboj, koja je i podnijela izvještaj tužilaštvu.

Izvještaj je podnesen o izvršenom krivičnom djelu protiv jednog pravnog lica iz Dervente i odgovornog lica u istom zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnom djelom protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja, piše glassrpske.com.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.