Čudesna priča s Ostroga: Devojku su obuzeli demoni, a onda se desilo…

Kada posetite Ostrog, čućete ljude koji govore „Idemo kod sveca“.

Računa se, kao da je sveti Vasilije živ, u stvari, veruje se da njegov duh obitava u manastiru, a da Božje čudo pokreće i njegovo telo.

Jedno svedočenje o tome preneo je vernicima 11. novembra umirovljeni vladika Atanasije, govoreći o devojci koju je zaposeo bes, a sveštenstvo je spas zatražilo od Svetog Vasilija.

Za nesrećnicu su bližnji pomoć najpre potražili u hercegovačkom manastiru Žitomislić.

„Pričali su mi oci, ovde, Ostroški, da su doveli jednu devojku opsednutu besom iz našeg sela Žitomislića. Čitali su oci u manastiru Žitomisliću molitve, pa me zove iguman Danilo šta da radimo? Vodite ga, reko, svecu“, započinje umirovljeni vladika Atanasije pred vernicima.

Snimak njegove ispovesti o devojci je okačen na YouTube.

Odupirala se, nastavlja on, a đavo progovara iz nje: „Neću ja tamo, tamo će mene zaklati!“

Ali su došli. Doveli su je ovde, ona se naslonila na kovčeg i plakala, plakala dugo i onda su je sveli dole da se odmori. Kada su sišli dole, beše naroda ispod stepenica, jedna žena poviče: „Ko je kadio? Sve miriše na tamjan!“ Očigledno je da je sveti Vasilije – prenosi ovo svedočenje vladika.

Devojka je, prema priči vladike Atanasija, počela da povraća.

„Što kaže narod, da creva povrati. Kad se smirila vrate je, prenoći ovde i vrati se potpuno zdrava u Žitomislić i udala se posle nekog vremena. Eto, tako Bog deluje kroz svoje čudotvorce, to je prisustvo božje. Vera jeste prisustvo božje u nama i ne može zlo đavolje u svetu nadvladati Boga, ne može ni u nama nadvladati, jer je Bog jači od njega“, govorio je.

Kako kaže nije prvi put da su ga pobožni ljudi viđali „da siđe sam da kadi“, prenosi Telegraf.

„Zato su njegove cipele hodane, vidi se da su đonovi išli i viđen je nekad da siđe on da kadi dole. Znači živ je, živoprisutan“, svedoči vladika Atanasije.

Izvor: mondo.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.