ŽRS Doboj: Primao platu u zatvoru uz pomoć porodice i kuma

DOBOJ – Protiv porodice Panić, Nove (49), bivšeg direktora Sektora za vuču vozova u „Željeznicama RS“, njegove supruge Mladenke (45), njihovog sina Mladena (26), kao i njihovog kuma Mirka Ostojića (53), podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da brojnim zloupotrebama službenog položaja obezbijedili Mladenu da ne dobije otkaz i prima platu dok je lani bio u zatvoru.

Svi osumnjičeni su u tom periodu, kako saznajemo, radili u „Željezicama“ RS.

Naime, nakon što je Mladen početkom prošle godine otišao u zatvor na izdržavanje jednogodišnje kazne zbog nesreće koju je skrivio prije nekoliko godina, a u kojoj je poginuo mladić, njegova porodica i kum našli su način kako da „zažmire“ na otkaz koji mu je slijedio, obezbijede mu platu dok je u zatvoru i da se vrati na posao u „Željeznice RS“.

Kako saznajemo, kada je početkom prošle godine došlo vrijeme da ide na izdržavanje kazne, Mladen je otišao u bolinicu, gdje je simulirao bolest pa mu je otvoreno bolovanje.

„Nakon nekoliko dana otišao je u zatvor, a njegova majka je u međuvremenu išla u bolnicu po njegove doznake koje je nosila na posao kako bi mu na poslu pravdala bolovanje. To nije bilo teško budući da je otac Novo bio na rukovodećoj poziciji i svom kumu Mirku Ostojiću, davao je doznake da ih knjiži. Ostojić ih je knjižio u zvaničnim dokumentima, ovjeravao službenim pečatom i potpisivao“, kaže izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, dogovor je bio da mu se bolovanje evidentira po osnovu doznaka koje je donijela majka, a za dane koji su nedostajali da se evidentira da je dolazio na posao.

Ovakvim malverzacijama Madenu Paniću je, kako „Nezavisne“ saznaju, dok je bio u zatvoru uplaćeno oko 5.000 maraka bruto plate.

Iz PU Doboj, navodeći inicijale, rekli su da su Mladen i njegova majka Mladenka osumnjiičeni da su počinili krivično djelo zloupotrebe prava iz socijalnog osiguranja, a Novo Panić za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

Ostojić se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i krivično djelo povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Izvor: nezavisne.com Autor: Ljiljana Radić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.