VRELI POZIV 150 EVRA: Dobojskoj policiji prijavljena još jedna internet ucena

ČETRDESETOGODIŠNjAK iz Stanara postao je žrtva ucene nepoznate žene s kojom je video-pozivom „razmenjivao nežnosti“ na internetu, što je ona snimila, a potom tražila novac da eksplicitni snimak javno ne objavi.

Namargačeni 46-godišnjak osumnjičenoj je uplatio 150 evra. Međutim, kada je ona počela da traži još novca, celi slučaj je prijavio policiji.

U PU Doboj navode da je oštećeni prijavio da je u prethodnih nekoliko dana na „Fejsbuku“ dobio zahtev za prijateljstvo od žene koja se najverovatnije lažno predstavila.

VEĆ VIĐENO

IDENTIČAN slučaj otkriven je i u februaru 2020. kada je srednovečni Dobojlija Valeriji Gomez (35) iz Obale Slonovače za snimak njihovog „virtuelnog seksa“ platio 700 evra. Protiv nje je podneta prijava za ucenu.

– Preko aplikacije „Mesindžer“ dobio je zahtev za video-poziv. Kada se kamera upalila video je nagu ženu, koja je od njega zahtevala da se skine, što je on i učinio. Nakon toga počeo je da dobija preteće poruke da će snimak biti objavljen ukoliko ne uplati određeni iznos novca – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona kaže da je pokrenuta istraga i da PU Doboj preduzima sve mere u cilju rasvetljavanja tog krivičnog dela. Dobojska policija i ranije je imala sličnih istraga i uspela je da identifikuje dve žene koje su se bavile istim ucenama.

U septembru je podneta krivična prijava protiv državljanke Obale Slonovače Melise Kodis koja je 50-godišnjaka iz Teslića snimila nagog za računarom i iznudila mu 200 KM, iako je tražila oko 1.500 KM da snimak ne pošalje njegovim bližnjim. Utvrđeno je da se koristila lažnim fejsbuk-nalogom.

Izvor: novosti.rs / Autor: O Matavulj

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.