Vlasnik pumpe ogorčen, tužilaštvo najavljuje žalbu: Palitelji minimalno osuđeni

Reakcije na sudski epilog paljenja benzinske pumpe u centru Dervente u novembru 2018. Bivši radnici, kako tvrdi vlasnik, pričinili milionsku štetu

PO godinu dana i šest meseci zatvora osuđeni su u derventskom Osnovnom sudu Slađan Stanojević (23) i Rajko Latinović(30), zbog toga što su zapalili benzinsku pumpu u ovom gradu i, prema tvrdnjama vlasnika, pričinili milionsku štetu. To je, zasad, sudski epilog prvostepene presude slučaja koji je oko 3.30 20. novembra 2018. potresao grad na Ukrini.

Visina kazne izazvala je oštre reakcije na društvenim mrežama, a pogotovo je ogorčen vlasnik pumpe Milorad Slavuljica.

– Sramota! Pričinili su mi štetu veću od dva miliona maraka, a dobili su ukupno samo tri godine zatvora. Osim toga, malo je nedostajalo i da ubiju radnika koji je te večeri radio. Na kraju su pokušali da insceniraju pljačku – rekao je Slavuljica.

On dodaje da su mu ovi nekadašnji radnici ukrali robu u vrednosti od oko 265.000 KM, da je izgorelo robe u vrednosti 700.000 KM, a da je renoviranje objekta do sada koštalo više od milion i po maraka. Dodatna šteta je i što pumpa mesecima nije radila.

– Kazna je mizerna i nedopustivo mala jer su, usled detonacija i vatre, ugrozili živote građana u samom centru grada, koji se pukom srećom nisu pretvorili u vatrenu buktinju – ozlojeđen je vlasnik pumpe.

ULOŽENA ŽALBA

ADVOKAT vlasnika benzinske pumpe Boris Stojanović, već je uložio žalbu na ovu presudu Okružnom sudu u Doboju. U njoj je navedeno da je utvrđena mnogo veća šteta, uz zahtev da se osuđeni obavežu da moraju oštećenom platiti iznos od 263.279 KM, ali i da im bude izrečena i veća zatvorska kazna.

Izvor: novosti.rs Autor: N. Đurić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.