Vježbe pomoću kućanskih predmeta (Video)

Jeste li znali da pomoću stolice možete izgraditi triceps ili pomoću zida snažan core? Ako niste, izdvojili smo nekoliko predmeta ili mjesta u kući koje možete iskoristiti za kućni trening pri čemu ćete uštedjeti puno vremena i novca.

VJEŽBE POMOĆU KUĆANSKIH PREDMETA I “KUĆNA TERETANA”

STOLICA

Kada bi vas netko pitao vježbate li pomoću stolice, vjerojatno biste ga smatrali ludim. Međutim, pomoću stolice možete vrlo efikasno izgraditi triceps, koristeći ju kao rekvizit za izvedbu dipseva. Vježba se izvodi tako da stanete ispred stolice okrenuti leđima, a dlanovima se oslonite na površinu stolice tako da su vam prsti okrenuti prema naprijed. Noge su skvrčene u koljenima te se polagano savijanjem ruku u laktovima spuštajte prema dole pa se vratite u početni položaj (s ispruženim rukama).

STEPENICE

Ako kod kuće imate stepenice, pravi ste sretnik! Vjerojatno do sada niste znali da ih, osim za kardio trening, možete iskoristiti i za jačanje listova nogu. Ovu vježbu možete izvesti tako da stanete vrhovima prstiju na stepenicu te se podižete na prste koliko možete, zadržite se nekoliko sekundi u tom položaju, pa se vratite u početnu poziciju.  Osim treninga za noge, svoj kardio trening možete dovesti na novu razinu tako da napunite košaru s rubljem, ruksak s knjigama ili dvije veće boce napunite s vodom i nosite ih po stepenicama.

KORPA SA VEŠOM

Koja je razlika između kilograma perja i kilograma željeza? Nema je. Prema tome, vaš novi uteg može biti korpa sa vešom. Osim što je možete iskoristiti za kardio, korpu možete napuniti mokrim vešom te je iskoristiti za “kućno” mrtvo dizanje.

ZID

Odaberite jedan zid u kući i iskoristite ga za izgradnju mišića nogu i corea. Vježbu izvodite tako da stanete leđima okrenuti uz zid te raširite noge u širini ramena. Gornji dio leđa naslonite na zid, spustite se u položaj čučnja i držite taj položaj 30-60 sekundi.

KUHINJSKI STOL

Prije svega provjerite jeste li dobro učvrstili kuhinjski stol. Nakon toga položite obje ruke na rub stola u širini ramena. Napravite dva-tri koraka unazad kako bi vam tijelo bilo u kosom položaju. Napravite sklek tako da spustite prsa do ruba stola s leđima u ravnini i aktiviranim coreom. Osim stola, sklek možete napraviti i na stolici, kauču, stepenici ili kuhinjskom elementu.

METLA

Dosta vam je čišćenja? Iskoristite metlu za izgradnju mišića gornjeg dijela leđa. Uhvatite ju objema rukama u širini ramena i prebacite iza glave, na ramena. Rotacijom u struku okrećite se na desnu stranu pa vratite u sredinu.  Napravite nekoliko ponavljanja na desno, zatim ponovite pokret na drugu stranu.

Izvor: radiokameleon.baBuilding Body.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.