Ujedinjena Srpska, SDS, SP, DNS i NDP potpisali koalicioni sporazum u Stanarima

Opštinski odbori Ujedinjene Srpske, SDS-a, SP-a, DNS-a i NDP-a iz Stanara potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju i formiranju odborničke većine i u Skupštini opštine Stanari.

Radojica Ćelić, koji je ispred Ujedinjene Srpske izabran za načelnika opštine, zahvalio je građanima za povjerenje i poručio da će biti, kako je rekao, narodni načelnik.

Ćelić je na konferenciji za novinare zahvalio predsjednicima opštinskih odbora koji su potpisali današnji koalicioni sporazum, i najavio da će zajedno sa njima definisati i realizovati razvojne politike u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik odbora Ujedinjene Srpske u Stanarima i nosilac mandata ispred ove stranke u lokalnoj skupštini Nebojša Kajganić rekao je da je podrška građana obaveza za privredni, ekonomski, kulturni i socijalni razvoj Stanara kroz vidljivo ostvarene rezultate.

Predsjednik SP-a Stanari i nosilac mandata ispred ove stranke Denis Stevanović rekao je da je današnja skupštinska većina opredijeljena za saradnju sa novim načelnikom opštine, s ciljem realizacije urbanizacije ove opštine, te infrastrukturnog jačanja mjesnih zajednica.

Predsjednik stanarskog DNS-a i nosilac mandata ispred ove stranke Mihajlo Gavrić rekao je da je cilj koalicije da se da podrška narodnom načelniku i ljudima koji žive i rade u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik stanarskog SDS-a Branko Vuković rekao je da je ova stranka, koja je u ranijem periodu djelovala opoziciono, odlučila da u narednom period da svoj doprinos građanima Stanara.

Koalicioni sporazum danas je potpisao i Opštinski odbor NDP-a, koji nije prošao izborni cenzus u lokalnom parlamentu.

Potpisivanju koalicionog sporazuma u Stanrima danas je prisustvovao i predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je ocijenio da nema velikih djela i rezultata bez velikih ljudi.

Skupština opštine Stanari broji 17 odbornika, a prema podacima CIK-a BiH, mandate u Skupštini opštine Stanari na lokalnim izborima 15. novembra osvojilo je pet političkih stranaka, i to SNSD sa osam odborničkih mjesta, četiri mandata osvojila je Ujedinjena Srpska, po dva SP i SDS, a jedan DNS.

Najveće povjerenje birača na listi SNSD-a osvojili su Damir Kerić, Darko Kršić, Nedeljko Đekić, Zdravko Jotić, Mladen Šljivić, Siniša Marić, Slađan Bogdanović i Gostimir Vukajlović.

Iz Ujedinjene Srpske najviše glasova dobila je Željka Damjanović, a slijede Nebojša Kajganić, Sladoje Jerinić i Branislav Bjeličić.

Iz SP-a mandate su osvojili Denis Stevanović i Boris Šljivić, a SDS-a Siniša Brković i Dragan Lazić, dok je ispred DNS-a mandat dobio Mihajlo Gavrić.

Za načelnika opštine Stanari izabran je Radojica Ćelić iz Ujedinjene Srpske sa 2 421 glasom ili 52,39 odsto, dok je kandidat SNSD-a Dušan Panić osvojio 2 200 ili 47,61 odsto glasova.

Izvor: srpskacafe.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.