Teslić: Falsifikovali potvrde o kretanju za vrijeme policijskog časa / Eksplozija u pekari u Stanarima: Bomba u plinskoj peći

Teslić: Falsifikovali potvrde o kretanju za vrijeme policijskog časa

TESLIĆ – Policijski službenici Policijske stanice Teslić su, u periodu od 21. marta do 4. maja 2020, otkrili i rasvijetlili pet krivičnih djela falsifikovanje isprave, a koja su u vezi sa pribavljanjem i upotrebom potvrda o potrebi za kretanjem lica u vrijeme policijskog časa, navedeno je u saopštenju PU Doboj.

Kako se navodi u saopštenju, potvrde su pribavljene i upotrebljavane za osobe koje nisu zaposlene u privrednim društavima koja su im izdala potvrde.

„Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostavljeno je pet izvještaja o izvršenim krivičnim djelima, protiv fizičkih lica koja su posjedovala navedene potvrde o kretanju  i protiv odgovornih lica u pravnom licu koja su im izdala potvrde o kretanju iako nisu zaposlena privrednim društvima koja se navode na potvrdi“, navedeno je u saopštenju PU Doboj.

U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnih djela, te će po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu biti podneseni izvještaji o izvršenim krivičnim djelima, pišu Nezavisne.


Eksplozija u pekari u Stanarima: Bomba u plinskoj peći

STANARI – Policiji u Stanarima u subotu je prijavljeno da je u jednoj pekari došlo do eksplozije u unutrašnjosti plinske peći.

Tokom eksplozije došlo je do oštećenja navedene peći bez dodatnih oštećenja inventara i drugih predmeta u unutrašnjosti pekare, a povrijeđenih nije bilo.

„Izvršenim uviđajem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Stanari utvrđeno je da je do eksplozije došlo usljed aktiviranja nepoznate ekplozivne naprave koja se nalazila u unutrašnjosti plinske peći. Do aktiviranja navedene naprave je najvjerovatnije došlo usljed rada peći i postizanja veće radne temperature“, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, navode Nezavisne.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.