Tešanj: Sajam privrede sa 200 izlagača – od 10. do 13. maja

Tešanj, 10.05.2018. godine – danas počinje 14. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2018. godine koji će se održati od 10. do 13. maja na lokalitetu Distributivnog centra u Kraševu, općina Tešanj.

Zemlja partner sajma je Republika Italija, generalni pokrovitelj je  Vijeće ministara BiH. Partneri sajma i ove godine su Privredna/Gospodarska komora FBiH i Općina Tešanj, a sama privredna manifestacija je podržana od strane Vlada Ze-Do kantona, te mnogobrojnih donatora i sponzora. Učešće na Sajmu je najavilo preko 200 izlagača iz regije i inostranstva 5.000 mzatvorenog prostora i preko 10.000 motvorenog prostora.

Zvanično otvorenje 14. Međunarodnog sajma privrede Tešanj 2018 je u četvrtak u 10,30 sati, a Sajam bi trebalo da otvore predsjednik Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, gosp.Senad Brka, Predsjedavajući Vijeća ministara gosp. dr. Denis Zvizdić i Ambasador Republike Italije NJ.E. gosp. Nicola Minasi.

 

– Sajam je zadržao epitet međunarodnog. Dolaze nam izlagači iz Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Holandije i Austrije – ističe Senad Brka, predsjednik Udruženja privrednika „Biznis Centar“ Jelah-Tešanj.

 

– Kada dođete u sredinu koja godišnje ima više od milijardu i po prometa, koja ima više od 400 miliona izvoza, onda je uistinu sajam ovakve vrste na pravom mjestu – kaže Marko Šantić, potpredsjednik PKFBiH i član Organizacionog odbora ovog sajma.

 

Uz brojne stručne skupove i okrugle stolove, više kompanije će potpisati sporazume o poslovno-tehničkoj saradnji s lokalnom zajednicom.

 

– Imat ćemo sporazume kojima je definirana donacija za uređenje javnih površina i javnih objekata koji služe da unaprijede kvalitet življenja na ovim prostorima – pojašnjava Suad Huskić, načelnik općine Tešanj.

Izvor: Biznis centar

GD

2 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.