Tešanj: MADI realizovao prvi bh. izvoz pilećeg mesa u EU

Nakon višegodišnjeg nastojanja peradarske industrije u Bosni i Hercegovini da otvori izvozna tržišta EU, i konačnog potvrđivanja izvrsnosti od strane Evropske komisije, mesna industrija MADI je realizovala prvi izvoz pilećeg mesa iz Bosne i Hercegovine u zemlje Evropske unije.

Ovo je istorijski trenutak za privredu Bosne i Hercegovine. MADI je realizirao prvi izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju i to na tržište Njemačke.

Ovom prilikom se zahvaljujemo trudu svih uposlenika i naših partnera koji su se posvetili našim vrijednostima – biti pouzdan partner i dobavljač.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ured za veterinarstvo BiH, veterinarski inspektori na svim nivoima su profesionalno obavili svoje zadatke i time dali doprinos u realizaciji prvog bh. izvoza pilećeg mesa iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Mi dalje nastavljamo sa našim planovima, ponosni što smo potvrdili našu lidersku poziciju ne samo kao najveća mesna industrija u BiH nego i kao kompanija koja postavlja stazu kojom će ići drugi bh. izvoznici iz mesne industrije, navode iz Madi-ja.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.