Stanove dobilo 13 mladih bračnih parova u Doboju

DOBOJ – Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić uručili su danas u ovom gradu ključeve stanova za 13 mladih bračnih parova.

Dio sredstava za stanove mladim bračnim parovima obezbijedio je grad Doboj.

Današnje uručenje ključeva je po trećem javnom pozivu, a predviđeno je da bude dodijeljeno ukupno 100 stanova.

Predstavnici Udruženja „Zavidovićani“ su prije toga uručili predsjednici Srpske knjigu „Neoplakani“.

Željka Cvijanović posjetila je danas u Doboju sportsku dvoranu koja je u izgradnji, a vrijednost radova je 12 miliona KM.
Povezano:

Kreće gradnja dvorane u Doboju (Foto)

Radovi na objektu finansiraće se iz više izvora, kaže dobojski gradonačelnik Obren Petrović. „To će se finansirati i budžetskim sredstvima grada Doboja, i kreditnim, i od Vlade RS, tako da više finansijera će biti… Ova početna sredstva smo mi obezbijedili iz grada, i sigurno u narednom periodu da ćemo imati tu finansijsku potporu i sigurno bez te potpore, bez tih finansijskih sredstava ne bismo mogli ni završiti taj projekat koji je ukupne vrijednosti oko 7,5 miliona KM„, rekao je Petrović.
Cvijanovićevu su prije posjete sportskoj dvorani dočekali gradonačelnik Doboja i poslanici u Predstavničkom domu parlamenta BiH Obren Petrović i Sanja Vulić.

Površina dvorane biće 5.500 metara kvadratnih, a kapacitet 2.000 mjesta.

Nakon posjete gradilištu sportske dvorane, Cvijanovićeva će prisustvovati uručivanju ključeva stanova mladim bračnim parovima.

SARADNjA LOKALNIH I REPUBLIČKIH INSTITUCIJA – KLjUČ NAPRETKA


Cvijanović izjavila je danas u Doboju da se ovom gradu, uz pomoć institucija Srpske, realizuju značajni infrastrukturni projekti, što je od izuzetne važnosti za poboljšanje života stanovnika.

„Zadovoljstvo je kada vidim da zajednički realizujemo važne projekte, a jedan od njih je i izgradnja sportske dvorane“, rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon što je posjetila gradilište sportske dvorane.

Ona je istakla da bez saradnje lokalnih i republičkih vlasti nema napretka za lokalne zajednice.

„Doboj je odlično iskoristio svoju šansu. Ovdje se vodi računa o razvoju gradske teritorije, a ne samo urbanog dijela, što je od izuzetnog značaja“, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je navela da su u Doboju realizovani važni infrastrukturni projekti od izgradnje saobraćajnica do školskih objekata, te da će tako biti i u narednom periodu.

„Institucije Republike Srpske će uvijek biti na raspolaganju ovom gradu, ali i ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj. Drago mi je što je evidentan razvoj Doboja koji je jedno od najvećih gradilišta u Srpskoj“, rekla je Cvijanovićeva.

Jerinić je naglasio da se ovaj grad uspješno razvija zahvaljujući institucijama Srpske.

„Dokaz za ovo jeste i realizacija infrastrukturnih projekata, a jedan od njih je i izgradnja sportske dvorane koja bi trebalo da bude završena naredne godine, a radovi teku planiranom dinamikom“, rekao je Jerinić.

On je napomenuo da će Doboj nastaviti sa realizacijom važnih projekata.

„U svemu imamo pomoć institucija Republike Srpske, predsjednika Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika“, rekao je Jerinić.

On kaže da je ponosan što je Doboj najveće gradilište u Srpskoj.

Izvor: glassrpske.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.