Rafinerija ulja Modriča pustila u rad novu liniju za pakovanje gotovih proizvoda

„Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča pustila je u rad novu liniju za pakovanje gotovih proizvoda koja omogućava kvalitetnije, preciznije i brže pakovanje, čime se poboljšava konkurentnost finalnog proizvoda.

Kapacitet nove linije je 2.000 boca (1L) na sat, a Rafinerija ulja Modriča je u ovaj tehnološki proces uložila oko 330.000 KM.

Savremenom linijom povećava se kapacitet pakovanja, stvoreni su uslovi za pakovanje različitih vrsta ambalaža, poboljšan je kvalitet zatvaranja, etiketiranja i zbirnog pakovanja (formiranje paketa), skraćeno je vrijeme za podešavanje linije prilikom prelaska na drugu vrstu ambalaže, te poboljšana preciznost punjenja. Takođe je omogućeno automatsko ispiranje sistema prije prelaska na pakovanje novog proizvoda, čime je eliminisana mogućnost kontaminacije proizvoda.

Nabavkom nove linije za pakovanje i prethodno izvršenom modernizacijom procesa proizvodnje motornih i industrijskih ulja (novi blending) zaokružen je proces proizvodnje i pakovanja tečnosti za motore i motorna vozila. Podsjećamo, u novo postrojenje za namješavanje je uloženo preko 13 miliona eura, što je Rafineriju ulja Modriča svrstalo u jedan od tehnološki najnaprednijih automatizovanih blending centara u Evropi, saopšteno je iz Optima grupe.

Izvor: indikator.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.