Petrovo: Konstituisan novi saziv opštinsкe Sкupštine

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta u Petrovu za predsjednika Skupštine opštine izabran je dr Zoran Blagojević /SNSD /, a za potpredsjednika Gordana Šešlak/NDP /.

Od 17 odbornika, koliko broji Skupština opštine Petrovo, u skupštinskoj većini je njih 12 a političke partije koje su formirale većinu su SNSD sa šest odbornika, sa po dva odbornika SP i NDP, kao i dva odbornika Duško Đurić i Radenko Jovanović, koji će djelovati samostalno nakon što su prije dva dana istupili iz DNS –a.

Na sjednici je za vršioca dužnosti sekretara izabran Branislav Mihajlović a imenovani su i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja Opštinske uprave. Za načelnika odjeljenja za opštu upravu imenovan je Zoran Stjepanović, za privredu i finansije Vesna Petrović,te za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Mira Кatanić.

Osam političkih stranaka osvojilo je mandate u Skupštini opštine Petrovo na lokalnim izborima 15. novembra, podaci su CIК-a BiH. Po šest odborničkih mjesta pripalo je SNSD-u, po dva mandata osvojili su DNS, SDS, NDP i SP, a po jedan Ujedinjena Srpska, SPS i PDP.

Najveće povjerenje birača na listi SNSD-a osvojili su Zoran Blagojević, Bojana Mihajlović, Dražen Blagojević, Dragana Petković, Rade Cvijanović i Slaviša Protić. Iz DNS-a mandate su osvojili Duško Đurić i Radenko Jovanović /koji od danas djeluju kao samostalni odbornici/, iz SDS-a Mladen Ristić i Dragan Protić, a iz NDP-a Gordana Šešlak i Jesenko Stjepanović, dok su iz SP-a mandate osvojili Darko Vasić i Jovana Simić. Iz Ujedinjene Srpske mandat je osvojio Nenad Кatanić, iz SPS-a Dejan Vasilić, a iz PDP-a Mladen Tomić.

Izvor: FB MediaCentar Petrovo

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.