OZREN: Izvor KALUĐERICA više NE POSTOJI (Video)

PETROVO: U ozrenskom naselju Kaluđerica problemi sa pitkom vodom traju godinama.

 

JKP „Voda“ iz Petrova već duži niz godina dotok vode iz naselja Kaluđerica, kod Manastira Ozren, povremeno ilegalno preusmjerava u Petrovo, te tako cijelo naselje Kaluđerica ostaje bez vode.

 

Kako su mještani do sada uspijevali da odbrane svoju vodu i svoj bunar, u JKP „Voda“ iz Petrova su tražili drugo rješenje. U naselju Kaluđerica su bušenjem na dubini od 90 metara naišli na vodenu žilu, čiji dotok vode su preusmjerili u Petrovo.

 

Desilo se i to, čega su se bojali svi koji vole Ozren, Manastir Ozren, izvor Kaluđerica.

Srijeda, 9. oktobar je dan od kada IZVOR KALUĐERICA više NE POSTOJI !!!

Takođe, naselje Kaluđerica više nema vode.

 

Stotine turista svaki dan posjeti ozrensku svetinju iz trinaestog vijeka – Manastir Ozren, a gotovo svi moraju popiti bar šaku vode sa čuvenog izvora Kaluđerica, koga neki smatraju i ljekovitim.

 

Predsjednik MZ „Kaluđerica“ Milenko Petković – Menka i svi drugi mještani su ogorčeni na to što su im uradili iz JKP „Voda“ Petrovo. Potrebe iz Petrova su bile sve veće, a pumpa je ispumpavala vodu iz bušotine sve više. Dotok nije mogao pratiti rad pumpe, pa je vodena žila sa izvora Kaluđerice jednostavno usisana.

Kako kažu, preduzeću iz Petrova ostavljaju još malo vremena, da im vrati vodu u domaćinstva i izvor Kaluđerica, njihov simbol, u suprotnom najavljuju proteste u narednoj sedmici.

Ozrenci traže odgovornost za nešto što je vijekovima postojalo !!!

Sve su pretpostavke, da je učinjeno nešto čemu nema povratka. Žila je preusmjerena. Površinska premoštavanja su moguća, ali taj izvor više nikada ne može biti ono što je vijekovima bio. Zimi topao, ljeti hladan,…

 

Nekada je Petrovo imalo mnogo više stanovnika, a manji dotok vode. Sada je obrnuto, manje stanovnika, a potrebna im je veća količina pitke vode.

ZAŠTO?

Odgovor su puni bazeni, bašte, zelenilo, ….

 

VIDEO – OVDJE

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.