Ozren (FOTO,VIDEO): Mještani naselja Kaluđerica vape za vodom. Dokaz da je izvor Kaluđerica trajno uništen!

Mještani naselja Kaluđerica, na opštini Petrovo, ponovo imaju problemima sa vodosnabdijevanjem svojih domova.

Naime, zaprimili smo molbu da objavimo katastrofalno stanje u kojem se nalazi njihov rezervoar i elektro dio. Kako kažu, njihovi problemi traju od 9. oktobra prošle godine kada je presušio vijekovni izvor Kaluđerica i od kada mještani uglavnom nemaju vodu ili je imaju na kašičicu, o čemu smo već više puta pisali. Uzrok svega je nova bušotina koja je vodenu žilu preusmjerila na drugu stranu.

Naravno, već par dana ni kap vode ne dolazi na njihove česme, a stanje njihovog rezervoara i pratećeg dijela možete pogledati na fotografijama.

Rezervoar i elektro dio, mještani su ranije sami održavali, ulagali protreban novac i nikada nisu imali problema. Danas, rezervoarom upravlja opštinsko vodvodno preduzeće, a upravo ti opštinski stručnjaci su ga ostavili u prikazanom stanju. Neuredan, nehigijenski, blatnjav, sa ostacima donjeg veša i guma, …

Mještani su se obraćali nadležnim i nikakve informacije, niti garancije o rjašavanju problema nisu dobili. Napominju da je situacija jako ozbiljna, naročito zbog prisutne pandemije.

Smatraju da je krajnje vrijeme da se manastirsko rukovodsvo uključi u rješavanje problema vodosnabdijevanja naselja Kaluđerica, što do sada i nije bio slučaj.

VIDEO


Dokaz da je izvor Kaluđerica trajno uništen!

Ranije smo pisali da je vijekovni izvor Kaluđerica trajno uništen. Mnogi su nas kritikovali i pravili vještačke teorije zavjere. Dokaz koji iznosimo nedvosmisleno pokazuje da smo pisali istinu.

Voda na izvoru teče, ali kako?

Vodu su doveli na izvor sa nove bušotine udaljene oko 500 metara, a u unutrašnjem dijelu rezervoara, gdje se višak vode prelivao i koristio žednim prolaznicima, vjernicima, prespojili su crijevo na dva izlaza.

Ovim su zamaskirali svoju nestručnost, svoj zločin nad vijekovnim izvorom.

Rukovodoci projekta nikada nisu priznali da su uništili nešto sveto, nešto vijekovno, nego na ovakav način žele prikriti istinu o nestanku izvora Kaluđerica. Nova voda nije ona stara, dobra, prepoznatljiva. Prosto, ljudi koji su je koristili, primijete razliku. Nije to više isti sastav, ta temperatura, mekoća koja je ljude ponovo vraćala.
Povezano:

VIDEO

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.