OGNjEN NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN: Tim specijalista planira da Kuzmića uskoro probudi iz indukovane kome

U Urgentnom centru, nezvanično saznajemo, da je najvažnije to što kod Kuzmića nije bilo dodatnih komplikacija, kao što su krvarenja mozga ili unutrašnjih organa, koje često prate ovako teške povrede

ZDRAVSTVENO stanje košarkaša Crvene Zvezde i reprezentativca Srbije Ognjena Kuzmića (29) i dalje je teško. Od prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je u nedelju po podne prebačen avionom iz Banjaluke, posle teških povreda glave i pluća zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, u nedelju ujutru oko pet sati, u Ramićima, na putu Prijedor – Banjaluka, nije bilo ni poboljšanja, niti pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja, potvrđeno je danas „Novostima“ u Urgentnom centru.

Mladi košarkaš je i dalje u indukovanoj komi, na aparatu za disanje i pod stalnim lekarskim nadzorom u jedinici intenzivne nege beogradskog Urgentnog centra.

– Kuzmić je u teškom opštem zdravstvenom stanju, ali nije životno urgožen – nezvanično nam je rečeno u Urgentnom centru.- On je još u Kliničkom centru u Banjaluci, gde je urađena prva dijagnostika i preduzete mere lečenja, uveden u indukovanu komu zbog velikih bolova izazvanih povredom glave, prelomima kostiju lica, obe vilice i povredama grudnog koša.

PROČITAJTE JOŠ: Kuzmićev otac za “Novosti”: Pratimo situaciju

U Urgentnom centru, nezvanično saznajemo, da je najvažnije to što kod Kuzmića nije bilo dodatnih komplikacija, kao što su krvarenja mozga ili unutrašnjih organa, koje često prate ovako teške povrede.

– Urađena je kompletna dijagnostika i preduzimaju se sve mere lečenja predviđene medicinskim protokolima – ispričao nam je nezvanično jedan od lekara UC.

U Kuzmićevo lečenje uključeno je više specijalista različitih oblasti, što je i bio glavni razlog da se on iz Banjaluke, posle hitne medicinske pomoći, transportuje u Beograd. Kako nam je nezvanično rečeno, lekari planiraju da Kuzmića uskoro probude iz indukovane kome, ali će takvu odluku doneti konzilijarno.

Istovremeno, saopštenjem za javnost se oglasila i Crvena zvezda, u kojem se ističe da je Kuzmićevo stanje stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

– Posle početna 24 sata, prvi znaci su ohrabrujući. Od prijema u nedelju o Kuzmiću brine izuzetan lekarski tim u Urgentnom centru, i Zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedelju u bolnicu u teškom stanju.

PROČITAJTE JOŠ: KUZMIĆ BIO ZA VOLANOM „PORŠEA“: Istraga nesreće u kojoj su povređeni reprezentativac Srbije i njegov prijatelj

Crveno-beli, dalje, dodaju:

– Zvezda će, shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviti da izveštava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra. Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju isključivo koristeći klupska saopštenja.

Izvor: novosti.rs

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.