Najskuplji stan u Srbiji prodat za 9.000 evra po kvadratu

Najskuplji kvadratni metar stana prodat u Srbiji tokom 3. kvartala bio je u “Beogradu na vodi” i koštao je 9.013 evra, a za taj stan koji je i najskuplje plaćen u ovom periodu izdvojeno je 883,8 hiljada evra, navodi se u Izvještaju o tržištu nepokretnosti koji je danas objavio Republički geodetski zavod.

Prvih sedam najskupljih stanova u Srbiji u ovom periodu prodato je u Beogradu na vodi.

Za stanove u starogradnji najviše je, 4,3 hiljade evra, plaćeno za kvadratni metar stana na Vračaru, dok je najskuplji stan po cijeni od 1,4 miliona evra prodat na beogradskoj opštini Stari grad.

Najskuplji kvadrat površine poslovnog prostora prodat je na Kopaoniku a cijena je bila 7.168 evra, dok je najskuplji poslovni prostor koji je promijenio vlasnika za više od milion eura u Južnom bulevaru na Vračaru, prenosi agencija Tanjug.

Najskuplji kvadrat garaže od 3,33 hiljade evra i najskuplja garaža 90.000 evra za 27 m2 u ovom periodu prodati su na Kopaoniku, dok su u cijeni zemljišta za industrijsku gradnju rekordni iznosi postignuti u Šimanovcima (kvadrat 110 evra) i na teritoriji Novog Sada gdje je kompleks od 3,8 hektara koštao 960.000 evra.

Najskuplja kuća prodata je u Brzakovoj ulici na Savskom vijencu i koštala je 1,15 miliona evra.

Najviša cijena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta bila je u Novom Sadu gdje je u Kaću dostigla 25 evra, a najviša ugovorena cijena u Kuli odnosno Ruskom Krsturu kada je 102 hektara prodato za 1,3 miliona evra.

Izvor: biznisinfo.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.