Modrički osnovci i srednjoškolci uprkos pandemiji ostvarili ODLIČNE REZULTATE U ŠKOLOVANjU

Povodom Vidovdana – Dana opštine Modriča rukovodstvo opštine upriličilo je prijem za najbolje učenike i prosvetne radnike

POVODOM Vidovdana – Dana opštine Modriča rukovodstvo opštine upriličilo je  prijem za najbolje učenike i prosvetne radnike.

Na prijemu su uručene skormne novčane nagrade učenicima koji su bili vukovci u toku školavanja. Zbog pandemije  na prijemu bili su samo učenici dobitnici priznanja „Vuk Stefanović – Karadžić“, i to 10 učenika iz SŠC“Jovan Cvijić“, pet iz OŠ“Sutjeska“ i osam iz OŠ“Sveti Sava“.
Za učenika generacije modričkih srednjoškolca prglašena je Slađana Damjanović, u OŠ“Sveti Sava“ je Lena Livnjak, a Ivana Stojanović je učenik generacije u OŠ“Sutjeska“.
– Hvala mojim roditeljima na podršci, porofesorima na prenesenom znanju i strpljenju sa nama, a posebno se zahvaljuje opštini Modirča na ovom prijemu. Drago nam je da neko razmišlja o nama i da imamo podršku od opštine u budućem školovanju. Upisaću matematiku i informatiku na PMF-u u Banja Luci i nadam se da ću se vratiti u Modriču i ovde naći posao.- rekla je u ime svih vukovaca Slađana Damjanović.

Na prijemu su pohvaljeni svi učenici koji su završili školovanje i ostvarili odlične rezultate uprkos činjenici da je školska godina završena u složenim i neobčnim uslovima zbog pandemije.
– Svesni smo da ova situacija najviše šteti mladim koji ne mogu da se u dovoljnoj meri raduju završetku školavanja. Međutim moram naglasiti da su ovi učenici naš ponos i naša budućnost i zato smo srpemni da im uvek pomognemo kad im nešto zatreba.- obećao je u ime opština Mladen Krekić načelnik Modirče.
Profesori i nastavnici su bili posebno ponosni na svoje učenike, jer kako kažu u toku školovanja osim prenosa znanja, oni se trude da od njih naprave prave ljude koji su spremni za sve životne izazove.

Izvor: novosti.rs Autor: Vid Blagojević

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.