Krenula u Hrvatsku pa završila u Neumu: Šut’, bolan, kakva korona

NEUM – Šut’, bolan, kakva korona, plivaj i uživaj. To su Gordani Komljen iz Kikinde poručili domaćini kad se, početkom jula, obrela u Neumu.

Jedini bh. grad na Jadranu, ovog ljeta, važila je za korona free područje.

Po onoj narodnoj „dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“, u Neumu nema gdje peškir da se postavi i zauzme prazna ležaljka.

Ovako ljetovanje u ovom mjestu opisuje sagovornica portala Gradski.online.

„Prvobitno sam sa kćerkama nameravala da letujem u Hrvatskoj, ali sam neočekivano završila u Neumu. I nisam se pokajala. U Trebinju sam odlučila da odem u Neum, koji je od tog grada udaljen stotinak kilometara. Apartmanski smeštaj sam pronašla na Bukingu“, rekla je ova Kikinđanka.

Za ovaj tip smještaja, cijene se kreću od 40 evra, pa naviše, dok je hotelski smještaj daleko skuplji.

„Od Trebinja do Neuma, potrebno je oko dva sata vožnje, putem koji vodi ka Stocu, pa dalje ka Neumu. Na ovoj deonici, preko Svitave izvode se radovi, pa je putovanje sporije“, navodi ona i nastavlja:

„Cijene u restoranima i kafićima su identinčne kao u drugim gradovima BiH, a daleko su povoljnije nego na hrvatskom primorju. Cene ležaljki i suncobrana na plažama su 3 evra ili 6 KM. U odnosu na letovališta u Hrvatskoj, Neum je solidna alternativa zbog pristupačnih cena smeštaja, hrana i piće.“

Kaže da noćni život nije adut ovog mjesta jer se nakon ponoći, uglavnom svi lokali zatvaraju.

„Primetila sam da skoro niko ne nosi maske u restoranima. Utisak je da se u Neumu niko preterano ne nervira zbog korone. Meštane, ali ni goste to jednostavno ne interesuje“, rekla je.

Prihvatljive cijene, kamenite plaže, kao i situacija sa korona virusom, razlozi su zašto se turisti iz Srbije odlučuju da svoj godišnji odmor provedu ovdje.

„Na kćerke i mene je Neum ostavio lep utisak. Kikinđanima zaista preporučujem da ga uvrste u listu budućih destinacija. Dok sam boravila u Neumu, videla sam dosta vozila sa srpskim tablicama“,  ističe ona.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.