Komšije Nenada Suzića su se obratili javnosti

Nenad Suzić narednih mjesec dana provešće u pritvoru, zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Odluku o jednomjesečnom pritvoru bivšem ministru prosvjete Republike Srpske i redovnom profesoru na Univerzitetu u Banjaluci, donio je Okružni sud u Banjaluci, na prijedlog Okružnog javnog Tužilaštva.

Tužilaštvo je pritvor zatražilo zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Povodom toga komšije, njih 58, Nenada Suzića su poslali pismo u redakciju Glas Banjaluke kojem se obraćaju javnosti, iz potrebe da, kako su pojasnili, izraze sumnju prema svemu što se desilo kao i nevjericu u optužbe kojima se tereti Nenad Suzić.

Fotografija pisma sadrži podatke o matičnim brojevima potpisnika, koje smo sakrili zbog Zakona o zaštiti podataka.

Pismo prenosimo u cijelosti:

PISMO ZA JAVNOST

Mi, komšije profesora Nenada Suzića, se ovim putem obraćamo javnosti iz potrebe da demantujemo navode i laži kojima je proteklih dana izložen ovaj čovjek!

Nenad Suzić je čovjek marljiv, vrijedan i veliki humanista. On je, profesor, prijatelj, drug i prije svega naš komšija te ponos mjesne zajednice Debeljaci.

Kao naš komšija, ovaj čovjek s ponosom nosi svoje ime i prezime, čovjek koji je marljiv, vrijedan, human i saosjećajan. Drug u nevolji koji je uvijek spreman pomoći, raspoložen i vedrog duha, uvijek bio i ostao uz komšiluk. Mi komšije nemamo ni najmanje sumnje da je ovaj čovjek lažno osumnjičen za strahote kojim se tereti. Neki od nas su svoju djecu povjeravali porodici Suzić na čuvanje i to ćemo činiti i ubuduće, bez imalo straha i sumnje.

Sad se zamislite! Da li je uredu da se ovako blate i iznose laži i neistine o čovjeku? Da, to je on, dobar, pošten i prvenstveno ISKREN!

Sa druge strane, mi smo takođe komšije i porodice iz koje dolazi djevojčica. Nećemo javno govoriti ništa protiv maloljetnog djeteta ali svi mi imamo opravdane razloge zašto ne vjerujemo ovakvim optužbama. Komšija Suzić je u više navrata inicirao pomoć ovoj porodici i za svoju dobrotu zauzvrat dobio je javni linč i lažne optužbe.

Na osnovu svega, imamo moralnu potrebu da pomognemo ovom čovjeku. Ovdje se ne kažnjava njegovo nedjelo i zao čin. Ovdje se kažnjava njegova dobrota, a dobrota svih vas koji ovo čitate, kao i nas koji ovo potpisujemo, ovim pismom se stavljaju na TEST!

Danas je komšija naš, sutra će biti neko drugi iz našeg komšiluka, ili neko koga vi znate, okrivljen za nešto slično. Mi smo na raspolaganju tužilaštvu i nadležnim organima u cilju što skorijeg razriješenja ovog slučaja.

Izvor: glasbanjaluke.net

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *