JU OŠ „Ozren“: Dan škole obilježen primjereno trenutnoj situaciji (FOTO)

JU OŠ „Ozren“ svakog 9. maja obilježava Dan škole. Takođe, danas se u svijetu obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

Ranijih godina, Dan škole podrazumijevao je udruženi sportsko-rekreativni dan i Dan učeničkih postignuća tokom kojeg dana su učenici imali priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama nakon čega se nudio pregled svih učeničkih postignuća na različitim nivoima takmičenja tokom školske godine.

„Trenutno, zbog panedemije virusa korona, naša škola nije u mogućnosti da zajedno sa učenicima i radnicima škole nastavi svoju tradiciju, ali izuzeci od starih navika uvijek potvrđuju utemeljeno pravilo. Prema tome, naši učenici su i danas izdvojili samo dio svojih sposobnosti koje je moguće realizovati bez socijalnog kontakta. Riječima, crtežom ili audio snimcima kreativne ideje naših učenika zauzele su svoje mjesto i u današnjem simboličnom načinu obilježavanja Dana škole“, navode iz uprave i dodaju:

„Svjesni smo da je trenutna situacija svima otežala dosadašnji tok školovanja, ali naši učenici još jednom pokazuju da su na visokom nivou prihvatili izazov u kojem su se našli i shvatili jasnu poruku da se kontinuitet njihovog osnovnoškolskog obrazovanja nikako ne smije narušiti. Naprotiv, ovim pokazujemo da i dalje imamo zajednički cilj te da nas je privremena razdvojenost samo inspirisala da idemo dalje, snažnije i upornije, u nove radne pobjede i zadatke koji su pred nas stavljeni. Na ovaj, drugačiji način, danas odajemo značaj i poštovanje našoj školi u nadi da će ova situacija samo ojačati kvalitet našeg rada.“

Ako je na ovaj dan davne 1945. godine izvršena pobjeda nad fašizmom, nadamo se da ćemo ubrzo slaviti i pobjedu nad koronom!

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.