FOTO: Admir Ahmetašević i Emina Jukan najbolji sportisti u Gračanici 2017. godine

Na kraju svake godine Sportski savez općine Gračanica tradicionalno organizuje manifestaciju izbora najboljih sportista općine Gračanica. Tako je bilo i ovoga puta kada su nagrađeni najbolji u 2017. godini.

U lijepom ambijentu pred ispunjenom Velikom salom BKC-a Gračanica, za najbolje pojedince su proglašeni Emina Jukan, članica ŽOK Gračanica Fortex i Admir Ahmetašević, član RK Gračanica i novopečeni reprezentativac BiH.

Da su nagrade otišle u prave ruke svjedoči i podatak da su oboje nagrađenih u 2017. godini osim dobrih rezultata na sportskom planu imali itekako uspjeha i u drugim životnim sferama. Naime, oboje su ove godine završili fakultete a Emina Jukan je usput stigla da bude i zlatni student na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Ahemtašević nije bio zlatni student ali je postao profesor tjelesnog odgoja i rukometni reprezentativac BiH.

Najuspješniji ženski kolektiv je kata tim Karate kluba Gračanica, a u muškoj konkurenciji nagrada je otišla u Nogometni klub Bratstvo.

Sakib Mehanović (KK Gračanica) je proglašen za najperspektivnijeg mladog trenera dok je nagrada za sportskog radnika pripala Muji Hasiću dugogodišnjem predsjedniku NK Mladost Malešići i osobi koja nesebično pomaže gračanički sport.

Zahvalnicu za razvoj šaha na području naše općine dobila je Nihada Okanović, predsjednica ŠK Gračanica a Nedim Musić je dobio posebno priznanje za razvoj rukometa na području Gračanice.

Najbolji junior je Omer Mehmedović (RK Gračanica) a juniorka Adela Husamović. (JK Pribava). Najbolji kadeti su Azer Musić (RK Gračanica) i Adela Kunić (JK Pribava). U pionirskoj konkurenciji nagrade su dobili Mubina Rešidbegović (KK Gračanica) i Amer Islamović (NK Bratstvo).

Najuspješnija osnovna škola je Donja Orahovica a nastavnik Nermin Hodžić (Donja Orahovica). Za najuspješnijeg profesora tjelesnog odgoja izabran je Almir Devedžić (MSŠ).

Izvor: radiokamelon.ba / Sport u Gračanici

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.