Doboj: Majstoroviću tri godine zbog šverca droge

DOBOJ – Kristijan Majstorović (23) iz Doboja osuđen je na tri godine zatvora u dobojskom Okružnom sudu, koji ga je oglasio krivim za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Foto arhiva Nezavisne.com

On je uhapšen u junu u akciji „Teatar“ zajedno s Anđelkom Miličevićem i Milanom Mitrovićem, kada je oduzeto oko 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva i novac raznih valuta.

Prema presudi, Majstorović je zajedno sa Miličevićem i Mitrovićem od marta do 18. juna ove godine nabavljao i prodavao drogu.

Kako se navodi u presudi, optuženi M.M. je stupio u kontakt sa prikrivenim istražiocem, sa kojim se sastao 16. marta u motelu na magistralnom putu Doboj – Sarajevo i ponudio mu spid i kokain.

Za početak je prikrivenom istražiocu ponudio 100 grama spida po cijeni od osam maraka po gramu, a kasnije da mu donese pola kilograma, kao i kokain izuzetne čistoće.

Kada je istražilac rekao da je zainteresovan, dogovorili su se da mu za početak proda 100 grama za 800 KM.

Dogovoreno je da drogu preuzme čovjek prikrivenog istražioca, koji je drugi istražilac, a nakon čega je Mitrović pozvao dobavljača Miličevića, s kojim ga je spojio Majstorović.

„Optuženi A.M. je 112,549 grama spida predao optuženom M.M., koju je upakovanu u pet paketića prodao i predao prikrivenom istražiocu 2. aprila 2019. godine na benzinskoj pumpi“, navodi se u presudi.

Nekoliko dana kasnije ponovo se sastao s istražiocem, te mu je ponudio 500 grama spida po cijeni od osam maraka po gramu, ali da prethodno mora kontaktirati „prijatelja“, u stvari dobavljača A.M.

Za naredni dan dogovorena je prodaja pola kilograma spida po cijeni od 4.000 KM, kada je takođe dogovoreno da drogu preuzme čovjek, koji je bio drugi prikriveni istražilac.

„Kada je prikriveni istražilac platio, osumnjičeni M.M. je 2.500 KM u ugostiteljskom objektu predao optuženom A.M., a 1.500 KM je zadržao za sebe“, navodi se u presudi.

Nakon toga, 18. juna M.K. i A.M. odvezli su se u mjesto Karakaj, kod Zvornika, gdje su od NN lica preuzeli 12 paketa marihuane, odnosno tri kilograma i 230 grama, spakovanih u crnu torbu, s ciljem prodaje.

Po dolasku pred stan jednog od optuženih, kontrolisala ih je i uhapsila policija koja je po naredbi suda oduzela drogu, a dalje prilikom pretresa optuženog A.M. pronađeno je i oduzeto još 263,219 grama spida, 90,275 grama kokaina, te novac koji potiče iz krivičnih djela.

U pretresu stana optuženog Majstorovića je 18. juna pronađeno i oduzeto 2,6832 grama spida i 2,4599 grama marihuane, a pretresom kod Mitrovića istog dana oduzeto je oko dva grama spida.

„Optuženi K.M. je radi neovlaštene prodaje kupovao, držao i prodavao supstance koje su proglašene za opojne droge, a djelo je izvršeno od strane više lica, čime je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, navodi se u presudi.

Majstoroviću je ukinut pritvor, a u izrečenu kaznu zatvora uračunava mu se vrijeme provedeno u pritvoru od 18. juna do 7. novembra.

Izvor: nezavisne.com Autor: Ljiljana Radić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.