Derventa, Teslić: Policajci spasli dva života

Protekle nedelje na području Doboja osujećena dva pokušaja samoubistva. B. J. (58) pokušala da skoči sa mosta u Derventi, a B. Đ. (23) sa zgrade u Tesliću

ŽENA B. J. (58) iz Dervente, koja je prošlog petka pokušala da se ubije skokom sa starog mosta u Derventi, nakon ukazane lekarske pomoći u Domu zdravlja i dobojskoj bolnici, smeštena je na dalje lečenje na Neuropsihijatriji. To je, uz onaj u Tesliću, gde je 23-godišnji B. Đ. zapretio samoubistvom skokom sa trospratnice, u prošloj nedelji drugi slučaj na području dobojske regije, gde su hrabri i odvažni policajci uspeli da spasu dva života.

Profesionalci za primer i heroji Borislav Knežević (50) i Milojko Popović (52) su policajci iz PS Derventa. U teslićkom slučaju to je Slavomir Klječanin (46) pomoćnik komandira PS Teslić i član pregovaračkog tima MUP RS, potvrdila je Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Pročitajte još: HUMANOST NA DELU: Policajac pomogao trudnici da na svet donese devojčicu Anastasiju

Očevici drame na mostu nad Ukrinom u Derventi kažu da je izbezumnjena žena B. J. već bila prešla s druge strane zaštitne ograde. Nastali su opšti metež i vriska, a niko od zaprepašćenih građana nije se usuđivao da priđe 58-godišnjakinji koja je bila spremna na smrtonosni skok.

Prava sreća je da je u tim trenucima prolazila policijska patrola, do koje su dopirali povici: „Žena na mostu!“, „Žena hoće da skoči u vodu!“ Za razliku od teslićke drame u kojoj je ključnu ulogu odigrao profesionalni pregovarač, policajci Knežević i Popović morali su da ispolje izvanrednu veštinu, kako bi ženu odvratili od samoubilačkog akta.

Pročitajte još: POLICAJAC HEROJ: Skočio u reku i spasao mladića

– Žena je već bila na cevima s druge strane ograde mosta prema vodi – kažu Popović i Knežević. – Tresla se kao prut i govorila da hoće da se ubije, da ne može više ovako da živi. Umirivali smo je i istovremeno smo joj se bukvalno pedalj po pedalj približavali, spremni da munjevito reagujemo.

Foto PU Doboj Derventski policajci Popović (levo) i Knežević

Tek kasnije, sedeći na mostu uz zamoljenu cigaru, i dalje drhteći, očajna žena je otvorila dušu. Detalji ispovesti ostaju poslovna tajna, ali derventski profesionalci su nam potvrdili da je reč o „teškim životnim uslovima, porodičnim razmiricama i bolesti“.

Foto PU Doboj Slavomir Klječanin

VEŠTINA PREGOVARANjA

IGROM sudbine Slavomir Klječanin, član pregovaračkog tima MUP RS, nije bio na dužnosti, ali jeste u svom gradu kada je saznao da njegov sugrađanin 23-godišnji B. Đ. ima nameru da se ubije skokom sa trospratnice. Drama je trajala gotovo tri sata, tokom koje mu je, kaže Slavomir, osnovni zadatak bio da kod očajnika zadobije poverenje i da ga ubedi da neće imati posledice zbog svog čina.

Izvor: novosti.rs   Autor: Ninko Đurić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.