Crnogorci proširili listu zemalja: Na spisku nema BiH i Srbije

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) proširila je listu zemalja čiji državljani mogu da uđu u Crnu Goru.

Odlučeno da se otvore granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

U saopštenju crnogorske vlade se navodi da je operativni štab za turističku privredu predložio NKT-u da se Rusija i Azerbejdžan dodaju na „zelenu listu“ država čiji građani mogu da ulaze u Crnu Goru bez uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru građana država Zapadnog Balkana.

Iz vlade navode da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju u državama regiona i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe crnogorske turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, ocijenio da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih državljana.

Međutim, kako navode, odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, „po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno“.

Izvor: mondo.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.