Brođanin kupio komodu pa u njoj našao više od 25.000 evra

Mislio sam da me neko zeza, ali prinio sam novčanicu svjetlu i vidio da je prava. Ostao sam u šoku, rekao je Petar Gavran koji je u komodi koju je kupio preko oglasnika našao iznenađenje

Po dolasku u stan Petar je primijetio kako se nešto u novo-kupljenoj komodi kotrlja. Otvorio je ladicu i ugledao tuđe porodične albume, ali i koverte s desetinama hiljada evra. Porodični albumi još hajde, ali koverte s desetinama hiljada evra! Pomislio je da ga neko zeza.

Petar Gavran (22) je mladić rodom iz okoline Slavonskog Broda, ali već godinu dana radi u Njemačkoj. Polovnu komodu je kupio preko internetskog oglasnika za novi stan u jednom njemačkom gradiću, a koverte krcate evrima nisu zezancija nego stvarnost kojom je mladić pokazao ljudskost – vratio je novac potpunim strancima.

Foto: Privatna arhiva

– Kada smo prijatelj i ja došli po komodu nismo primijetili ništa čudno. Čak nam ju je čovjek od kojega smo ju kupili pomogao nositi do auta jer je masivna. Cijelo smo vrijeme razgovarali. Tek na stubištu moje zgrade primijetio sam kako se nešto unutar komode kotrlja iako me prijatelj uvjeravao da je to nešto drugo. U stanu sam onda otvorio ladice i ugledao albume i iznenadio se, priča Petar koji i dalje ne vjeruje da se sve to njemu dogodilo. bumi još ‘ajde, ali omotnice s desetcima tisuća eura! Mislio sam da me zezaju, kao prodali mi komodu pa me sad zafrkavaju s kuvertama s novcem koje su kao ostavili. Jedna je bila djelomično poderana pa sam je lagano otvorio i izvukao novčanicu, prinio je na svjetlost i vidio da je stvarna jer je imala žig i, naravno, ostao šokiran, kaže Petar.

  • Porodični albumi još ‘ajde, ali koverte s desetinama hiljada evra! Mislio sam da me zezaju, kao prodali mi komodu pa me sad zafrkavaju s kovertama s novcem koje su kao ostavili. Jedna je bila djelomično poderana pa sam je lagano otvorio i izvukao novčanicu, prinio je na svjetlost i vidio da je stvarna jer je imala žig i, naravno, ostao šokiran, kaže Petar.

Nakon nekog vremena razmišljanja šta će napraviti jer mu je svašta padalo napamet obzirom da se u ladici nalazilo više od 25 hiljada evra. Ljude nije znao pa je svašta mogao očekivati. Javio im se i kroz poruke ih je pokušao navesti na to da mu oni kažu za novac. Albuma su se sjetili i molili su da ih vrati jer imaju porodičnu vrijednost, ali novac nisu tražili jer nisu za njega znali

Nisam bio siguran je li to prljav novac, je li to uopće komoda njihova ili je možda ukradena. Pokazali su mi svoje dokumente koji su isti onima koji su bili u albumima pa sam onda shvatio da to uistinu pripada njihovoj porodici. Vjerojatno nekome ko je živio u stanu pa umro. Oni žive na selu, a stan je porodični. Počeli rasprodavati stvari, priča Petar koji priznaje i kako su ga nagradili za njegovu skromnost.

S porodicom se ponovno našao kako bi im predao novac i albume. Kaže da su se dogovorili naći na parkiralištu jer je i dalje jedan dio njega sumnjao pa je bio oprezan. Kaže da su se pokazali kao srdačni ljudi, pozvali su ga kod sebe i bolje se upoznali. Porodica je na Petra jako ponosna, a on kaže kako bi svako na njegovom mjestu to učinio i da mu je uopšte imati sav taj tuđi novac u rukama bilo veliko opterećenje. 

Ni u jednom trenutku nisam pomislio zadržati novac jer ga ne bih mogao koristiti, ne bih s njim našao sreću, meni bi to bio nesrećan novac, skromno zaključuje dvadesetdvogodišnji mladić i kaže kako će odsada duplo pregledavati ladice.

Izvor: 24sata.hr

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.