5 godina živio na rubu siromaštva; sada zarađuje 100.000 dolara godišnje

Skoro pet godina živio sam kao prosjak, a više od pola plate ostavljao sam sa strane kako bih uredio studio i pokrenuo vlastiti YouTube kanal, prisjeća se Andrei Jikh, danas poznati YouTuber koji je za samo godinu dana putem ovog kanala zaradio više od 100.000 dolara.

Njegov put do današnjeg uspjeha nije bio lagan. Iako u počecima svoje poslovne karijere nije ni slutio da će postati YouTuber, a kamoli da će glavna tema njegovih snimaka biti finansije, kako objašnjava za Business Insider, život ga je prijatno iznenadio, prenosi Novac.hr.

Naime, prije nego što je na popularnoj društvenoj mreži počeo da objavljuje edukativne snimke o ličnim finansijama, ovaj 30-godišnjak radio je kao snimatelj poučnih videa o pravilnom izvođenju mađioničarskih trikova za jedan startap, ali i kao savjetnik na snimanju poznatog filma “Majstori iluzije” 2 (eng. Now You See Me 2).

– Snimanjem i magijom sam počeo ozbiljno da se bavim sa 19 godina. Kada sam dobio poziv za snimanje poznatog filma, nisam se dvoumio ni sekunde. To mi je bilo ostvarenje sna – objašnjava Jikh.

Njegova opsednutost magijom, ali i kamerom, započela je još u ranom djetinjstvu. Naime, njegovi roditelji prije preseljenja u SAD dugo godina su radili kao cirkuzanti u Rusiji.

– Dolaskom u SAD naš život je vremenom postajao sve teži. Iako smo se doselili zbog dobre poslovne ponude mog oca, nakon nekoliko godina našli smo se u velikim dugovima. Mislim da je upravo tragična finansijska sudbina moje porodice “kriva” za moju današnju karijeru – dodaje.

Nakon što je pet godina sam učio kako upravljati novcem, krajem 2018. godine Jikh je na svom računu imao 20.000 dolara ušteđevine. Upravo je u tom trenutku odlučio da napusti posao, opremi studio i u januaru prošle godine objavi prvi video.

Danas, godinu dana kasnije, njegov kanal broji oko 323.000 pratilaca, uz godišnju zaradu od 100.000 dolara što je 40.000 dolara više nego što je zarađivao kao snimatelj, objašnjava.

– Da, danas zarađujem od reklama i brojnih saradnji, ali prva četiri mjeseca bilježio sam velike gubitke. Kada radite po šest sati na istraživanju, pa onda još tri do četiri sata na snimanju i 10 na montaži, a na kraju mjeseca na računu vas dočeka minus, teško je nastaviti dalje, ali nisam odustajao. Sada vidim da se moja upornost isplatila – zaključio je Jikh.

Izvor: biznisinfo.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.