Zašto je načelnik Modriče pisao Aleksandru Vučiću: Od 200.000 evra pomoći iz Srbije, opština dobila samo 30.000

Vlada Srbije je još prije tri godine odlučila da donacijom od 200.000 evra pomogne rekonstrukciju Srpskog kulturnog centra u Modriči, ali Modričani su od tog novca dobili samo 30.000 evra, dok ostalo Vlada Srpske hoće da „preusmjeri za druge namjene“.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, inače kadar opozicionog SDS, žestoko se protivi ovakvoj politici Vlade Srpske, pa je odlučio da o svemu obavijesti donatora, Vladu Srbije , ai i lično predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Vlada Republike Srbije je 2019. godine donirala određena sredstava za javne investicije u lokalne zajednice u Republici Srpskoj. Tada je Modriča prošla projekat za rekonstrukciju Srpskog kulturnog centra u iznosu od 200 hiljada evra. Svi građani su bili zahvalni na toj donaciji Vlade Srbije i željno smo očekivali tu rekonstrukciju – podsjeća Radulović.

Polovinom prošle godine, kako tvrdi načelnik Radulović, opština Modriča je dobila zeleno svjetlo za početak radova, pa je započela rekonstrukcija elektro-instalacione mreže u Srpskom kulturnom centru za šta je Vlada Republike Srpske uplatila 30 hiljada evra iz projekta Vlade Srbije.

– Očekivali smo da će se realizacija projekta nastaviti pa smo negativno iznenađeni odlukom Vlade Republike Srpske o čemu smo i obavijestili donatora Vladu Srbije – naglasio je Raduović.

Ipak, to se nije desilo, i stvari su krenule sasvim drugim tokom. Kako navodi Radulović početkom marta 2023. Vlada Republike Srpske je izmijenila odluku o dodjelu donatorskih sredstava Vlade Srbije kojom je Modriči umanjila sredstava sa 200 hiljada evra, koliko je prvobitno predviđeno za Modriču, na 30 hiljada evra.

– Odbio sam da potpišem aneks ugovora kojim nam se donatorska sredstava smanjuju i obratili smo se i donatoru, i predsjedniku Vučiću i Vladi Srbije – istakao je Jovica Radulović.

On je kazao da je svojom odlukom Vlada Republike Srpske preostala sredstava, prvobitno predviđena za Modriču, preusmjerila JP „Vode Srpske“.

Radulović smtra da je “besmisleno” uzimati sredstva donatora Vlade Srbije i preusmjeravati ih drugima.

Izvor: srpskainfo.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.