Turistički vaučeri od sutra: Samo u četiri mjesta

Ko ostvaruje pravo na turistički vaučer?

Korisnik vaučera je svaki punoljetni građanin Republike Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko Distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja.

Foto arhiva

Gdje se može iskoristiti turistički vaučer?

Vaučer se može iskoristiti u ugostiteljskim objektima za smještaj koji su prijavljeni za učešće u projektu, isključivo van mjesta prebivališta korisnika vaučera. 

Spisak ugostiteljskih objekata i turističkih agencija koji učestvuju u projektu dostupan je u prilogu stranice.

Koja je vrijednost vaučera i šta se plaća s njim?

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100,00 KM i može se koristiti jednom u periodu od 01. jula do 30. oktobra 2022. godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje sa doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom. Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije.

Kome se građani obraćaju za vaučer?

U cilju pribavljanja vaučera, građani se obraćaju direktno ugostitelju ili turističkoj agenciji koji učestvuju u projektu, a koji dalje putem jedinstvene elektronske aplikacije Ministarstvu trgovine i turizma podnose prijavu za vaučer.

Do kada traje projekat?

Predviđeni period realizacije projekta je od 01. jula do 30. oktobra 2022. godine.

Da li je vaučer prenosiv?

Ne, vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi i sa istim se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom.

Koji ugostelji su se prijavili za turističke vaučere?

Za turističke vaučere su se prijavile dvije turističke agencije iz Banjaluke (Unis tours i Kompas tours) i sedam subjekata u četiri mjesta i to:

  1. ZTC Banja Vrućica a.d. – Opština Teslić. Objekti: Kardijal, Srbija, Posavina i Etno selo Usora u Blatnici. Kontakt: 053/410-030. Etno selo Usora ([email protected]), Posavina ([email protected]), Srbija ([email protected]), Kardial ([email protected]).
  2. Terme Laktaši d.o.o. – Opština Laktaši. Objekat: San. Kontakt: 066/836-646. [email protected]
  3. ZTC Banja Kulaši d.o.o. – Opština Prnjavor. Objekat: Banja Kulaši. Kontakt: 051/666-101. [email protected]
  4. Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske – Opština Pale. Objekat Rajska dolina na Jahorini. Kontakt: 057/312-083. [email protected]

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.