Teslić: Propala prodaja imovine „Natura – Vite“

Ročište za prodaju mašina mesne industrije „Natura – Vita“ je propalo jer se niko od zainteresovanih kupaca nije pojavio, potvrđeno je za CAPITAL iz Okružnog privrednog suda u Doboju.   

Licitacija je trebala da se održi u utorak, a u ponudi su bile mašine i oprema namjenjena za preradu i pakovanje mesa, čija je vrijednost procijenjena na 4,6 miliona maraka.

Iz prodaje ovih stvari treba da se namiri Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske koja od ove firme potražuje 2,56 miliona KM.

Na ovo ročište, osim tražioca izvršenja, nije pristupio niko, odnosno nije bilo zainteresovanih ponuđača za kupovinu pokretnih stvari izvršenika, te je ova prodaja okončana kao neuspješna“, kazali su u sudu i dadali da su zakazali drugu prodaju putem javnog nadmetanja.

Podsjećamo, IRB je ovom preduzeću od 2011. do 2014. godine dala tri kredita vrijedna nepunih sedam miliona maraka i to bez finansijskog posrednika.

Kako se dugovi ne vraćaju, banka preko suda pokušava da naplati dug.

„Natura – Vita“ je prvobitno bila mljekara, ali su se njeni vlasnici 2011. godine preorijentisali i počeli da se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom mesnih prerađevina.

Njihovi računi su blokirani još od 16. avgusta 2021. godine. Bez obzira na to preduzeće je prijavilo dobit u prošloj godini od oko 50.000 maraka.

CAPITAL: D. Tovilović

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.