Teslić: Organizovana trka robota u čast Lino višebojca (Foto)

Teslić, 09.03.2018.g. – Sportska dvorana „Radolinka“ u Tesliću bila je ispunjena do posljednjeg mjesta jer je Lino euforija zahvatila Teslić. Mališani iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“ su pjesmom, igrom, odličnim rezultatima, ali i rekordnim brojem literarnih sastavaka predstavili svoju školu.

Maske, transparenti, gromoglasno navijanje i pregršt aplauza orili su se sa tribina, a bez podrške nisu ostali ni sportaši koji su bodrili takmičare – Vladimir Marković, fudbaler FK „Proleter“ iz Teslića, Vanja Božić, košarkašica KK „Orlovi“ iz Banjaluke i Branko Kovačević, član streljačkog kluba „Geofon“ iz Teslića.

  • Lino višebojac u Tesliću

Učenice i učenici u dobi od V do IX razreda takmičili su se u osam disciplina, te pokazali svoje kulturno – umjetničko stvaralaštvo. Nastavnice Dragana Dušanić i Brankica Vidović pripremile su folklornu i ritmičku sekciju škole, koje su otvorile teslićki Lino višebojac folklornim izvedbama „Čačak“ i „Katanka“, te ritmičkim izvedbama uz numere „Boli me uvo za sve“ i „Moli, moli“. Kulturno – umjetnički dio programa zatvorio je Marko Krunić pjesmom „Srce nije kamen“.

Teslićki osnovci od III do IX razreda oborili su rekord po broju napisanih sastavaka „Svijet po mom“ – ukupno 815, a za najbolje su proglašene Marija Kovačević iz IV-3 razreda i Ana Vidić iz IX-4 razreda.

 

Linograd u Tesliću bio je sve samo ne običan, jer su učenici za omiljenog medvjedića pripremili Radosnicu Linografiju, a članovi informatičke sekcije organizirali su trku robota koje su sami napravili. O izvrsnosti teslićkih osnovaca govori i nagrada za najbolju masku, najbolji transparent i najbolje navijače, jer je stručni žiri odlučio da je pobjednik – cijela škola.

 

Izazivačica Nikolina Božić iz VIII-3 razreda savladala je košarkašicu prezimenjakinju Vanju u bacanjima na koš, dok je izazivač Dejan Jokić iz IX-5 razreda u pucanjima na gol bio bolji i od fudbalera Vladimira Markovića i od strijelca Branka Kovačevića.

 

Pobjednici Lino višebojca OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Tesliću su, u konkurenciji dječaka, Mihajlo Bogdanić iz VII-4 razreda sa 140 osvojenih bodova, a u konkurenciji djevojčica Maja Đurić iz VI-1 razreda, sa 130 osvojenih bodova.

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, pet županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te medijsku podršku Sportskih novosti. Lino višebojac u organizaciji kompanije Podravka u BiH realizuje se već više od deset godina u Hrvatskoj, a od prije četiri godine Bosna i Hercegovina je dio ovog zanimljivog karavana.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potstaći učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već četvrtu godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine. Nakon Visokog i Teslića, Lino višebojac nastavit će svoju turneju u Gračanici, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Mostaru, Istočnom Sarajevu i Čitluku.

Izvor: prime.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.