Sestriću presudila letvom, poznanika tukla cjepanicom: Osuđena žena iz Maglaja

MAGLAJ – Vasvija Mehić (45) iz Maglaja osuđena je u Kantonalnom sudu u Zenici na osam godina zatvora jer je letvom nasmrt pretukla sestrića E.J. sa kojim je pila alkohol u napuštenom pomoćnom objektu.

Istom presudom osuđena je i za pokušaj ubistva N.S. sa kojim je takođe pila u njegovom stanu. Ona ga je  nakon što je insistirao da imaju seksualni odnos cjepanicom udarila devet puta u glavu i grudi.

Mehićeva je osuđena za ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom pokušaj ubistva. Prema optužnici Mehićeva je sestrića letvom pretukla i usmrtila lani 8. avgusta u jutarnjim satima u Mišurićima u Maglaju.

– U napuštenom pomoćnom objektu od S. A. sa svojim sestrićem E.J. konzumirala je alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E.J uzeo njen mobilni telefon i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine oko 70 centimetara – navodi se u optužnici.

Kako se dalje dodaje, udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, svjesna da ga na taj način može usmrtiti, što je i htjela.

Optužena je nakon toga otišla i vratila se u večernjim satima sa Z. A. na lice mjesta, te je pozvala hitnu pomoć i policiju. E.J. je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je tri dana kasnije  preminuo.

Takođe, optužnica Mehićevu tereti da je lani 17. decembra u Starom Gradu kod Maglaja pokušala ubiti N.S. kod kojeg je bila kod  u kući gdje su pili alkohol. Svemu je prethodila svađa.

– N.S. joj je predložio da imaju seksualni odnos što je ona odbila, a on je povukao prema krevetu da legne pored njega. Ona je u namjeri da ga liši života uzela drvo-cjepanicu dužine 40 centimetara i zadala mu devet udaraca u glavu i grudi. Bila je svjesna da ovako zadajući udarce u predjelu vitalnih dijelova tijela može da ga usmrtiti, što je i htjela, pa mu je na taj način nanijela teške tjelesne povrede. Ona je N.S. cjepanicom polomila vilice, jagodičnu kost i nos nakon čega je pozvala hitnu pomoć i policiju- navodi se u optužnici tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona po kojoj je i osuđena.

Izvor: glassrpske.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.