PRODALI DOM PA PLAĆAJU ZAKUP: Dobojske vlasti uspele da prodaju bivše prostorije vojske i to u trećem pokušaju

GRAD Doboj je uspeo tek u trećem pokušaju da proda prostorije bivšeg Doma vojske, koje mu je Vlada RS pre 14 godina predala u posed dobivši ga od Oružanih snaga i Ministarstva BiH kao neperspektivnu vojnu imovinu.

Dom vojske prodat u trećem pokušaju / Foto LJ. Đ.

Odlukom Skupštine grada od 25. marta, Grad je prodao prostorije, prema nezvaničnim informacijama za 2,6 miliona maraka. Zakupcu dela prostora u prizemlju, u kojem se pored skupštinske velike sale nalazio restoran biće isplaćena naknada za ulaganje nakon poplava. Na poslednjoj sednici SG Dijani Jović je dodeljeno 224.403 marke, sa obrazloženjem da žele izbeći sudsko odlučivanje, kojim bi došlo do uvećanja procenjene vrednosti ulaganja zakupca.

Inače, prodajom Doma vojske grad se ne odriče tog objekta u kojem se nalazi i sala za održavanje sednica Skupštine, Odeljenje za boračko-invalidsku zaštitu i deo ustanova i organizacija čiji je osnivač.

– Na nedavnoj sednici, doneta je odluka po kojoj će Grad plaćati zakup u tom objektu u visini od 25 maraka po kvadratnom metru za potrebe smeštaja i rada Gradske uprave i drugih organa čiji je ona osnivač – kaže naš sagovornik.

Istu cenu iznajmljivanja, prema toj odluci, plaćaće i za korišćenje prostorija u zgradi nekadašnjeg „Jahorina osiguranja“, preduzeću „Invest gradnja“ i za Dom za starija lica na Preslici, odnosno Mesnoj zajednici Tekućica.

NIČE NOVA, SAVREMENA ZGRADA

GRADSKE vlasti su odlučile da u potpunosti sruše postojeću zgradu Gradske uprave i na njenom mestu izgrade novu, savremenu, u kojoj bi objedinili sve postojeće službe. Trenutno organizacione jedinice uprave su smeštene na čak 10 lokacija u gradu, a predviđanja su da bi se nova zgrada stavila u funkciju za tri godine. Ceo projekat sa gradnjom i opremanjem koštaće oko 28,5 miliona maraka.

Izvor: novosti.rs / Autor: Lj. Đurić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.