Petrovo (Video): Hrabri policajci Stanko i Dejan pokazali humanost i profesionalizam

Posao policajca ni naizgled nije lak. Vrlo često se susreću najtežim ljudskim sudbinama, ali je, kažu, neopisiv osjećaj kada nekom spasu život. Posljednja u nizu intervencija, kojom su sugrađaninu spasili život, bila je u Petrovu.

Telefonski poziv oko 14 časova na 122 u Policijskoj stanici Petrovo, do tada miran dan pretvorio je u trku sa vremenom i borbu za život. Iako je bio dežurni policajac, Stanko Stjepanović, nakon telefonskog poziva lica koje mu je poznato i čuvši prijetnju da će izvršiti samoubistvo, znao je da se na teren mora krenuti odmah.

Zajedno sa Stjepanovićem na teren je krenuo mladi policajac Dejan Nedić. Po dolasku na lice mjesta, šezdesetpetogodišnjaka su zatekli na ljestvama visine oko četiri metra sa omčom oko vrata.

Nakon petnaestominutnog ubjeđivanja, čovjek je sišao sa ljestava. Policajci su ga odvezli u Službu hitne pomoći, odakle je dalje prevezen na liječenje u dobojsku bolnicu. Za Dejana koji uniformu nosi tek dvije godine, ovo je bilo prvo ovakvo iskustvo.

– Nije mi baš drago što sam ovo prošao, ali mnogo mi znači za moju dalju službu. Znam kako ću dalje postupati sa ovakvim licima i da se sve može razgovorom riješiti na miran način – kaže Nedić.

Stanko i Dejan naglašavaju da je spasavanje života njihova dužnost i da vjeruju da bi sve kolege u uniformi reagovale baš kao i oni.

Izvor: rtrs

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.