„Pekarin toranj“ u centru Doboja: Turisti nagrnuli u Doboj…

Na ovogodišnjoj februarskoj Skupštini grada Doboja, nakon diskusije više odbornika na temu rušenja Doma vojske u centru Doboja, koji je potpuno renoviran poslije poplava u maju 2014. godine, najveću pažnju je privukla izjava odbornika Sretka Đurkovića, zvanog „Sreto pekara“

Đurković se vratio u prošlost i rušenje objekta Doma vojske i izgradnju novog kompleksa uporedio sa gradnjom Ajfelovog tornja u Parizu:

„I Pariz je da bi sagradio toranj uništio dva hektara zemlje, a tadašnjeg gradonačelnika su smatrali ludim. A danas milioni turista posjećuju Pariz zbog Ajfelovog tornja“, kazao je Đurković, koji je dodao da je zbog činjenice da firma čiji je vlasnik njegov sin srušila objekat doživio neprijatnost na ulici.

Kao što uvijek biva, kada se informacija prenosi sa čovjeka na čovjeka, sa kontinenta na kontinent, tako je i ova njegova izjava otišla na druge kontinente i preoblikovala se u sasvim drugu informaciju.

Naime, cijela Evropa u nevjerici bruji o ovom dobojskom poduhvatu, a u Africi se na svakom koraku priča da se u centru Doboja gradi toranj, po uzoru na Ajfelov toranj, koji će po svemu sudeći nositi naziv Pekarin toranj.

Afrički mediji prenose da se veliki broj ljudi uputio u Doboj da vide gradnju ovog svjetskog čuda, a prema njihovim informacijama, samo je pandemija i otežani uslovi putovanja razlog što široke afričke narodne mase ne nagrnu do Doboja.

Izvor: Satira😀/GraniceDoboja.info


Više satira članaka OVDJE
GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.