Doboj: Ogorčeni što i u selima ne naplaćuju parking

Kako smo informisani u ulicama VOJVODE MIŠIĆA (kod Obdaništa), KNEZA MILOŠA (kod zgrade Banane, tj plato između pored dva solitera), CELJSKOJ (kod Doma učenika), ĆUPRIJSKOJ (plato kod 3 solitera i ispred Elnosa, Total trejda i Tipoproma), KOLUBARSKOJ (plato između zgrada), KNEGINJE MILICE, KRALJA PETRA I (iza Doma zdravlja), CARA DUŠANA (ispred TC Slavuljica), Grad Doboj, tj. DIRG će od 15.11.2021. godine početi sa naplatom parkinga u navedenim ulicama i to po cijeni od 0,5 do 1 KM (za sat), zatim od 2 do 5 KM (višesatna) i od 10 KM (dnevna), u zavisnosti od zona (ekstra, prva i druga).

Odluka gradskih vlasti da obilježe i naplaćuju javne površine, samo u urbanom gradskom jezgru, koja će se koristiti za parkiranje automobila, naišla je na očekivano protivljenje, kako stanara udaljenih gradskih naselja koja još nemaju naplatu paringa (Usora, Miljkovac, Čaire, Orašje, Čaršija, Bare, Poljice i Pridjel i Lipac), tako i stanovnika sela koja takođe još uvijek nemaju naplatu parkinga (Trbuk, Donja Paklenica, Rječica, Stanovi, Velika Bukovica, Grabovica, Johovac, Kladari, Kotorsko, Ritešić, Majevac, Podnovlje, Kostajnica, Grapska, Bušletić, Osječani, Kožuhe, Sjenina Rijeka, Tekućica, Suvo Polje, Boljanić, Striježevica…).


Ovo je jedna velika sramota i diskriminacija nas iz sela. Pa zar mi seljaci da budemo do te mjere zanemareni od gradske vlasti, da još uvijek nemamo naplatu parkinga. Nemamo čak ni i ispred doma i škole. Šta gospoda misli, da mi nemamo novca, kao ovi u gradu, pa da ne možemo plaćati parking u selu„, navodi Divljak Tripun iz Donje Paklenice.


Zagorka Kante iz Lipca kaže: „Mi ćemo za sada biti mirni. Nećemo praviti nikakav pičvajz. Ali ako nam makar u centru sela ne metnu parking tablu, u roku od par dana, mi ćemo ići pred DIRG i niko neće izaći iz te zgrade dok nam ne obećaju naplatu parkinga. Ne mora biti extra zona, mi bi bili zadovoljni i prvom zonom.“


Ja se iskreno nadam da će u Barama ubrzo početi sa naplatom. Grad su pokrili, sada smo mi na redu. Stalno su nam obećavali biće, biće, ali prošlo je 26 godina od rata, a mi još uvijek čekamo naplatu. Vidio sam da su ispred solitera u ulici Kneza Miloša stavili naplatu parkinga i to na dijelu gdje nema asfalt, gdje je samo rizla. Pa mi imamo bolje uslove od njih za naplatu. Kako je moguće da njima na rizli naplaćuju, a mi sa asfaltom još čekamo„, kaže Zoran Nedoklan iz naselja Bare.

Neasfaltirani parking pod naplatom

Da nije sve tako crno i da nisu svi nezadovoljni i nestrpljivi, govore naredna dva sugrađanina.


Ovo je velika stvar za Doboj. Dugo sam čekao dan kada će u mojoj ulici turiti tablu i povući bijelu liniju. Sada sam siguran da Grad Doboj ide naprijed. Koliko će se samo nakrcati novih radnih mjesta sa zelenim prslukom„, priča Kenjar Ismet iz Ćuprijske ulice (Soliter).


Odavno su ovo trebali uraditi, a ne kao u Grčkoj na primorju, da im je parking džabe. Ovo u Doboju je za mene odlična vijest. Ja imam dva sina koja su se pokazala i dala svoj doprinos pred izbore. Sada se nadam da počnu raditi na naplati parkinga. U ovom novom talasu naplate će trebati bar 50 novih radnika, a kako sam čuo neće se smiriti dok ne pokriju i sva sela. Sinovima sam već kupio paragon i odradili su obuku u ispisivanju kazni. Prošli su dio ispisivanja i u tačkama tj. ručnim kolicima i pod dejstvom šamara, pljuvanja, psovanja, kiše… Odlično im ide. Baš su nadareni. Ima da do čepa napune gradski budžet. Biće para za sve„, govori razdragani Piša Radovan iz Pijeskova.


Izvor: Satira😀/GraniceDoboja.info

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.