MMF u posjeti kompaniji MADI d.o.o. Tešanj

U okviru svoje današnje posjete Udruženju privrednika “Biznis Centar Jelah – Tešanj”, kompanija MADI je imala zadovoljstvo biti domaćinom rezidentnom predstavniku Međunarodnog monetarnog fonda u BiH (MMF), gdin. Andrew Jewell-u.

Posjeta je upriličena na jednom od kompleksa farmi za proizvodnju i odgoj pilića gdje je delegaciji MMF-a predstavljena kompanija MADI te sami proizvodni proces u ovom dijelu primarne proizvodnje. Gosti su posebnu pažnju posvetili razumjevanju procecesa koji se odvijaju u samoj proizvodnji pilećeg mesa kao i izazovima kojima se poljoprivredni proizvođači svakodnevno suočavaju.

Gospodin Jewell je izrazio izuzetno zadovoljstvo spoznajom da uprkos ne postojanju kvalitetnih preduslova za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom u BiH, ipak postoje ozbiljni poljoprivredni proizvođači koji imaju integrisan sistem proizvodnje po principu “od njive do stola”, kontrolisane tokove resursa, dobro upravljanja svim procesima i uz to da ispunjavaju stroge zahtjeve za plasman roba kako na domaće ali i izvozna tržišta.

„Nama kao najvećem domaćem proizvođaču svježeg pilećeg mesa ostaje trajna obaveza da očuvamo kvalitet proizvodnje, kontinuitet snabdijevanja tržišta te pouzdanost i brzinu koju naši korisnici izuzetno cijene i po čemu se razlikujemo u odnosu na druge proizvođače“, navode iz kompanije Madi.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.