Gračanica: Vijeće učenika MSŠ i gimnazije u posjeti načelniku

U kabinetu Općinskog načelnika juče je upriličen prijem za predstavnike vijeća učenika Mješovite srednje škole Gračanica i gimnazije „Dr.Mustafa Kamarić“.

Nakon predstavljanja prisutnih učenika, predsjednik vijeća učenika Mješovite srednje škole Gračanica  te predsjednik vijeća učenika gimnazije „Dr.Mustafa Kamarić“ su  upoznali načelnika sa realizovanim aktivnostima u njihovim školama kao i aktivnostima koje planiraju u narednom periodu.

Načelnik Helić je pohvalio rad ovih učenika i želju za povećanjem aktivizma mladih na području Općine.

Istakao je da je Općina partner svim mladima i da će vrlo rado upriličiti prijem za sve učenike koji imaju ideje, projekte i rješenja za probleme mladih.

Učenici su kao poseban problem istakli nedostatak prostora za realizaciju određenih projekata, održavanje edukacija i radionica kao i druga okupljanja.

I za ovaj problem načelnik je ponudio rješenje te ih upoznao sa radom Društvenog centra koji je smješten u prostorijama MZ Gračanica te objasnio da prostorije ovog centra, koje su moderno i  kvalitetno uređene mogu koristiti kada god im je to potrebno.

Dosadašnja saradnja Mješovite srednje škole i gimnazije „Dr. Mustafa Kamarić“, iako su obe škole smještene u istom objektu, do sada nije bila posebno isticana ali predstavljanjem niza aktivnosti koje ove škole provode i planiraju u narednom periodu realizovati zajedničkim snagama mogle bi najaviti jako uspješnu saradnju.

U neformalnom razgovoru načelnik i učenici su se dotakli i teme Novogodišnjeg bazara koji organizuje Općina Gračanica, 22.decembra, te su i za taj događaj učenici iznosili svoje ideje i prijedloge.

Izvor: opcina-gracanica.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.