Gračanica (video): FINra, Spin i Disti donirali opremu za praktičnu nastavu u MSŠ Gračanica

Visoka škola za finansije i računovodstvo iz Tuzle sa partnerskim firmama Spin i Disti, nastavila je akciju doniranja računarske opreme srednjim školama na području Tuzlanskog kantona. Pet računara sa pratećim računovodstvenim softverima dobila je ovaj put Mještovita srednja škola u Gračanici. U okviru projekta istovjetnu opremu za praktičanu nastavu do kraja godine imat će ukupno šest srednjih škola.

novinar Azra Mešić

Najveća srednja škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u kojoj se obrazuje više od hiljadu i po učenika osim za učenike drugih usmjerenja, sad može ponuditi praktičnu obuku i učenicima svoje Ekonomske škole. To je nova šansa za sve njih, kaže bivša učenica ove škole, sada brucošica Viške škole FINra, Mevlija Hamidović jer do studija ona nije imala priliku za praksu unutar škole.

– Mi već u srednjoj školi dajemo mogućnost da učenici stiču ta znanja, da se prepoznaju na tržištu rada tako da oni koji ne budu u prilici da studiraju, oni će praktično imati radne vještine koji će im omogućiti rad u praksi, kaže  Ismet Kalić, direktor Visoke škole FINra.

A upravo ova poduzetnička sredina traži dobre praktičare, kaže načelnik Gračanice ističući značaj donacije školi.

– Nekad izgleda da su ovo mladi projekti, ali za lokalnu zajednicu to znači ulaganje u obrazovanje. Ako je ono dobro i kvalitetno onda lokalna zajednica očekuje doprinos od toga, naglašava Helić.

Doprinos obrazovanju učenika doniranjem računarske opreme FINra i njeni partneri dali su dosad u Tuzli, Lukavcu, Kalesiji, Banovićima, a nakon Gračanice ovakvu opremu dobit će i učenici Ekonomske škole u Sapni.

Izvor: rtvtk.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.