(Foto) Ozren okupio više od pet stotina planinara i ljubitelja prirode. Dražen Jovičić iz Broda prvi na ultramaratonu (101 km)

U ozrenskom naselju Kaluđerica juče je počeo tradicionalni „Ozrenski planinarski maraton“ na kome učestvuje oko 530 maratonaca – rekreativca iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Ozrenski maraton, koji traje do danas, nije atletski niti takmičarski, ali svaki učesnik može da prođe prvi kroz cilj na jednoj od ukupno deset staza u dužini od 3,3 do 101 kilometra.

Organizatori maratona su Opština Petrovo, Planinarski klub „Ozren-Kraljica 883“, JU „Kulturno-turistički i sportski centar“ Petrovo i Turistička organizacija Petrovo.

Predsjednik planinara Anđelko Šešlak kaže da se šest maratonaca odlučilo na stazu od 101 kilometra a da se najviše njih opredjelilo na stazu od 23 kilometra. On kaže da je od ove godine prisutan veći broj djece školskog uzrasta.

Šešlak je naveo da je 200 kilometara staza markirano, a na ključnim mjestima postavljeno 17 kontrolnih tačaka, i da su angažovani pripadnici Gorske službe spašavanja Planinarskog saveza Republike Srpske.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković pozdravio je okupljene i poželio im ugodan boravak, druženje i uživanje u prirodnim ljepotama Ozrena.

U sklopu manifestacije danas se od 11.00 časova organizuje tradicionalno takmičenje „Ozrenski zlatni kotlić“ u pripremanju čorbanca, prenosi MediaCentar Petrovo.

Prvi pristigli takmičar sa staze ultramaratona od 101 kilimetar je Dražen Jovičić, član PD „Vučjak“ iz Broda, koji je na cilj stigao nakon 16 sati i 5 minuta.

Dražen Jovičić

Takođe, u toku današnjeg dana, 101 kilometar prešli su Njegoš Dujković (Kakmuž – Petrovo) i Stefan Kovačević (Ostružnja – Stanari).

Više fotografija MediaCentar Petrovo i Ozrenski planinarski maraton

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.