Dojave o bombama u školama širom Srpske

Na adrese brojnih škola širom Srpske jutros su stigle dojave o bombama.Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštio je da je veliki broj škola u Republici Srpskoj zaprimio mejl sa dojavom u ranim jutarnjim časovima.

– Policijski službenici MUP-a izvršili su protivdiverzione preglede u velikom broju osnovnih škola širom Republike Srpske – navodi se u saopštenju.

Ističu da u školama gdje nije još završen prodivdiverzioni pregled, lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene, dok god se pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema bezbjednosnih prijetnji.

Prijetnje su dobile dvije banjalučke osnovne škole – Osnovna škola „Ivo Andrić” i „Vuk Karadžić”.

Prema nepotvrđenim informacijama obavljen je pregled u školi „Ivo Andrić“ i nastava bi trebalo da bude redovna od drugog časa.

https://granicedoboja.info/marketing/

Prije toga u školi su rekli da ulazak u školu nije moguć sve dok policija ne provjeri da li je sve bezbjedno .

 „Glas Srpske“ saznaje da se veliki broj policajaca nalazi i ispred Elektrotehničke škole u  Banjaluci, a đaci su izašli iz škole.

Dojava je stigla i u Osnovnu školu „Petar Kočić” u Prijedoru.

U srednjoškolskom centru u Trebinju prijavljena je bomba, potvrđeno je u policiji za TrebinjeLive.info.Dojava o bombi stigla imejlom, a nastava je obustavljena.

Prijavu o podmetnutoj bombi policiji je prijavio direktor Gimnazije Mišo Pešić.

Na mail adrese svih derventskih osnovnih i srednjih škola stigle su dojave o postavljenim bombama u objektima škola, potvrđeno je iz Policijske stanice i škola. Nastava je obustavljena.

Dojave o bombama stigle su i u škole na Čađavici i Sitnici u opštini Ribnik, te u Novom Gradu, Kotor Barošu. Petrovu, Doboju i Kostajnici, piše glassrpske.com.


GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.